Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda 4. Tur

img 33572019 Türkiye Satranç Şampiyonası’nda heyecan 4. turda da hız kesmeden devam etti. FM Kayra Kamer’e karşı galip gelen IM Mert Yılmazyerli ve IM Cem Kaan Gökerkan ile berabere kalan GM Mustafa Yılmaz, 4 turun sonunda puanlarını 3’e yükselterek bu turda bay geçen GM Vahap Şanal’a maç fazlasıyla zirvede ortak oldular.

4. turda oynanan beş maçın ikisi beraberlikle sonuçlandı. Bunlardan birisi GM Yılmaz’ın siyah taşlarla IM Gökerkan’a karşı Najdorf, Zehirli piyon devamyolunu seçtiği partiydi. İki tarafın da oldukça hazır olduğu varyantta maçın sonucunu güçlü bilgisayarlarla yapılan kusursuz ev hazırlıkları belirledi ve oyun 31. hamlede sürekli şah ile neticelendi.

Günün diğer beraberliği ise bu maçın aksine oldukça karmaşık gelgitlerle dolu bir mücadelenin sonucunda alındı. GM Kıvanç Haznedaroğlu eski öğrencisi IM Ege Köksal’a karşı başlangıçta oldukça eşit görünen bir Reti sistemi kurdu. Oyunun devamında ulaşılan kale at oyunsonunda hafif iyi olan piyon yapısının getirdiği küçük avantajı sonuna kadar kullanan büyük usta, bir noktada kazanca yakın bir üstünlük almayı başardı fakat IM Köksal’ın b geçeriyle yarattığı karşı oyun kendisini bir noktada neredeyse oyunu kazanacak duruma getirdi. Zaman sıkışmasında tepilen karşılıklı fırsatların ardından 72. hamlede tahtada yalnızca iki şah kaldı.

Günün kazananları rakibi FM Kamer’in şüpheli açılış oyununu oldukça başarılı bir şekilde cezalandıran IM Yılmazyerli, CM Atilla Köksal Yüksel’e karşı enteresan bir taş fedası fikri uygulayan IM Deniz Özen ve Can Alp Cansun’un inisiyatifi oyunun erken safhalarında alıp oyunsonuna kadar sürdürmesine izin verdiği FM Volkan Sevgi oldu. Bu sonuçların ardından henüz puanla tanışamayan sporcular Yüksel ve Cansun’u yarınki turda büyük usta rakipleri karşısında zorlu ama bir o kadar da anlamlı bir sınav bekliyor.

Şampiyonanın 4. turu IM Can Arduman’ın canlı yayın ve analizleri ile yarın saat 15.00’te başlayacak.

Canlı yayın sırasında oyunlara ilişkin soru sormak ya da yorumlarını paylaşmak isteyen satrançseverler, #TR2019 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Galeri: Açılış Töreni  - 1. Tur - 2. Tur

Turnuva Sayfası 

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr491592.aspx?lan=8

Haber: Mert Tırak