Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda Heyecan Dorukta

79e0f3cb-ba01-4b63-b7c8-56def19e0cfbTürkiye Satranç Şampiyonası'nda 3. tur bugün 19:26'da biten GM Mustafa Yılmaz – IM Mert Yılmazyerli partisi ile tamamlandı. 2 puanlı Yılmazyerli'nin güçlü rakibine mağlup olmasının ardından 3’te 3 yapan GM Vahap Şanal liderlik koltuğuna tek başına oturdu.

 

Yine oldukça çekişmeli maçlara sahne olan 3. turda yalnızca bir maç beraberlikle sonuçlandı. Başından sonuna bir çok komplikasyona sahne olan FM Kayra Kamer – GM Kıvanç Haznedaroğlu mücadelesinin sonunda GM Kıvanç Haznedaroğlu kale ile vezire karşı bir hisar oluşturdu ve taraflar masadan yarımşar puan alarak ayrıldı.

Günün en ilgi çeken mücadelesi şüphesiz GM Yılmaz ve IM Yılmazyerli arasında oynanan maçtı. Kabul Edilmemiş Vezir Gambiti’nde açılıştan itibaren alan üstünlüğünü alan Yılmaz, üstün girdiği iki at oyunsonunu 55. hamlede tam puana dönüştürdü. Günün reytinglere bakıldığında sürpriz sayılabilecek sonuçları FM Volkan Sevgi ve IM Ege Köksal’dan geldi. Genç uluslararası usta Cem Kaan Gökerkan’a karşı Rossolimo Açılışı’nda ilginç bir gambit uygulayan Sevgi, pozisyonun dengesini bozarak rakip şaha karşı bir saldırı uyguladı. Pozisyonu bir noktaya kadar oldukça iyi savunan Gökerkan, vezirler değişildikten sonra yaptığı hataların ardından mağlubiyet almaktan kurtulamadı. Ege Köksal – Deniz Özen maçında ise stratejik olarak şüpheli bir açılış ortaya koyan Özen için birkaç taktik ayrıntıyı atladıktan sonra mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

3. turun ardından tek başına liderlik koltuğuna outran GM Şanal, Atilla Köksal Yüksel karşısında siyah taşlarla eşit çıktığı açılışın ardından bütün oyun bir baskı kurmak için uğraştı. Ancak kale finaline geçtikten sonra amacına tam anlamıyla ulaşan büyükusta, şah kanadından piyonlarını ilerleterek kritik bir galibiyete uzandı.

Şampiyonanın 4. turu IM Can Arduman’ın canlı yayın ve analizleri ile yarın saat 15.00’te başlayacak.

Canlı yayın sırasında oyunlara ilişkin soru sormak ya da yorumlarını paylaşmak isteyen satrançseverler, #TR2019 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Galeri: Açılış Töreni  - 1. Tur - 2. Tur

Turnuva Sayfası 

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr491592.aspx?lan=8

Haber: Mert Tırak