Mobile menu

16 Yaş Olimpiyatları'nda Final Zamanı

2ca4ffa4-b2a0-4fae-b1b3-23ff394e5d1f2019 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nda bugün 8. tur maçları oynandı. 1 haftadır büyük bir heyecan ile geçen olimpiyatlarda artık son tura girilirken son tura Kırmızı takımımız galibiyet alarak, diğer takımlarımız mağlubiyet alarak giriyorlar.

 

Kırmızı takımımız bugün Moldova takımı ile karşılaştı. 2. masada mücadele eden sporcumuz FM Enes Tanrıverdi beyaz taşlar ile baskın bir oyun oynayarak 23 hamlede hızlı bir galibiyet elde etti ve takımımıza ciddi bir avantaj sağladı. 4.masada oynayan WCM Defne Sade ise çok güzel bir şah atağı yaparak turnuvadaki ilk galibiyetine imza attı. Siyah taşlar ile mücadele eden sporcularımız IM Tuna Onat Nalbant ve Akın Kızılkuş rakipleri ile berabere kaldı ve takımımız maçtan 3 – 1 skor ile kazanmayı başardı.

Beyaz takımımız ise Hindistan takımı ile karşılaştı. Bireysel olarak oldukça iyi performans sergileyen sporculardan kurulu rakibimize karşı çok güzel bir mücadele örneği sergilesek de maçı 1.5 – 2.5 skor ile kaybetmekten kurtulamadık. Turnuvada oldukça başarılı bir performans sergileyen Turkuaz takımımız ise Litvanya takımı karşısından 1 – 3 skor ile mağlubiyet ile ayrıldı.

Turnuvanın 9. turunda takımlarımızın eşlendirmeleri şu şekilde:

Türkiye Kırmızı – Macaristan, Azerbaycan Nahçıvan A – Türkiye Beyaz, Türkiye Turkuaz – Kuzey Makedonya, Slovenya – Türkiye Kız, Türkiye Çorum - Somali

Final turu yarın 10:00’da başlayacak olup tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

Galeri: 1. Tur -  2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur - 7. Tur - 8. Tur

Haber: Mert Tırak

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr477602.aspx?lan=1&art=3&rd=8&turdet=NO&flag=30