Mobile menu

2019 Avrupa Takımlar Şampiyonası Sona Erdi

img 3207Batum’da düzenlenen 2019 Avrupa Takımlar Şampiyonası bugün oynanan dokuzuncu turla birlikte sona erdi.

Son tura birinci masada Rusya ile oynayarak giren ve kazanması halinde şampiyonayı ilk üçte tamamlama şansı bulunan -gerçi Azerbaycan son turda Ermenistan’ı yendiği için dördüncü olacaktık- Kadın Milli Takımımız son turda şampiyonluk favorisi Rusya karşısında bir sürprize imza atamadı ve IM Ekaterina Atalık’ın Goryaçkina karşısında elde ettiği beraberlikle maç 0,5-3,5 Rusya lehine sonuçlandı. Bu skorla takımımız şampiyonayı sekizinci sırada noktalarken Rusya ise Gürcistan’ın bir puan önünde 16 puanla şampiyon oldu. Son ana kadar zirve yarışının içinde yer alan takımımızın iyi bir şampiyona geçirdiğini söyleyebiliriz.

 

Yedinci ve sekizinci turda kaybederek bizim için iyi başlayan şampiyonanın son evresinde zirveden uzaklaştığımız açık kategoride ise beklediği sonuçları alamasa da kuvvetli bir kadroya sahip Macaristan’ı son tur yenerek şampiyonayı iyi bir şekilde kapattık. Takımımız bu galibiyetle 10 puana ulaşarak şampiyonayı 16. sırada bitirdi. Son tur büyük heyecana sahne olan üst masalarda ise şampiyonluk adeta Ukrayna ve Rusya arasında gidip geldi ancak İvançuk’un Şariç’in teorik bir hisar kurmasına izin vermesinin ardından Ukrayna-Hırvatistan maçı berabere bitince Polonya’yı 2,5-1,5 yenen Rusya şampiyon oldu! 15 puanlı Rusya’nın bir puan gerisinde yer alan Ukrayna ve İngiltere ise ikinci ve üçüncü sıraları elde ettiler.

Oyuncularımızı mücadelelerinden ötürü tebrik ediyor, bundan sonra oynayacakları şampiyona ve turnuvalarda başarılar diliyoruz!

Resmi Site: http://euro2019.ge

Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2019#live

Canlı Yayın (Kadınlar) : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2019#live

EÅŸlendirme/Sonuçlar/Sıralama: http://chess-results.com/tnr434677.aspx?lan=8&art=3&rd=9&turdet=YES&flag=30

Haber: Tarık Selbes

FotoÄŸraf Galerisi: 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur - 7. Tur - 8. Tur - 9. Tur

Fotoğraflar: Fatma Koç

img 3223