Mobile menu

Basında Satranç

Yazılı ve Görsel Basında  FIDE Kongresi Haberleri,

Altın Kızlar ve Yaş Grupları Dünya Şampiyonası Haberleri

 

2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası, FIDE Kongresi ve Betül Cemre Yıldız ile Kübra Öztürk'ün başarıları yazılı ve görsel basında büyük ilgi gördü.

Zaman, Posta, Hürriyet ve Sabah gibi en yüksek tirajlı gazetelerde, Vatan, Milliyet, Akşam, Birgün, Cumhuriyet, Türkiye, Yeni Şafak, Fanatik, Fotomaç,Efsane Fotospor, 12.Adam ve birçok yerel gazetede satranç birçok kez haber oldu. Aşağıdaki galeride ulusal ve yerel basında(sadece yazılı basın) 59 haber yer almaktadır. Bunların dışında Fanatik, Ajansspor, SporHa, gibi İnternet sayfalarında altın kızlarımızın başarıları haber olmuştur. Ayrıca Kemer, Antalya ve Akdeniz Bölgesi'nde çıkan yerel gazetelerde de satranç haber oldu. Doğan Haber Ajansı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, Fanatik'te çıkan ilk haber, bir saatte en fazla tıklanan haber rekorunu kırmıştır.

CNN Türk, Fox ve SkyTürk kanallarında farklı zamanlarda turnuva hakkında haberler çıkmıştır. Yarın(7 Aralık Cuma) saat 20:00'de SAMANYOLU Haber Televizyonu'nda "İzlenimler" adlı programın bu haftaki konusu 2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası olacak.

Basında Yaş Grupları Dünya Şampiyonası, Betül ve Kübra