Mobile menu

Batum’da Kadın Milli Takımımız Son Tura Beşinci Sırada Giriyor!

img 3147Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda bugün sekizinci tur oynandı. Dün Almanya’yı 2,5-1,5 yenen Kadın Milli Takımımız bugün de şampiyonaya dördüncü sırada başlayan ve kadın satrancının önemli ülkelerinden olan Polonya’ya aynı tarifeyi uygulayarak derece şansını matematiksel olarak son tura taşımayı başardı!

Bu tur beyaz taşlarla oynayan Betül Cemre Yıldız ve Sıla Çağlar, rakipleri Zawadzka ve Sliwicka’ya karşı çok iyi oyunlar çıkararak takımımıza galibiyeti getirirken -özellikle Sıla’nın harika kazancına mutlaka göz atmalısınız- Polonya’da kazanan tek isim üçüncü masada Kübra Öztürk’ü yenen Karina Cyfka (Szczepkowska) oldu. Birinci masada Moniko Socko ancak rakibi IM Atalık’ın kazanabileceği bir konumda beraberliği kabul edince 2,5-1,5 skoruyla çok iyi bir rakip karşısında önemli bir galibiyet elde ederek 11 puana yükseldik ve Ermenistan ile birlikte Rusya (14 puan), Gürcistan (13 puan) ve Azerbaycan’ın (12 puan) arkasında 4-5. sıraları paylaşarak son tura giriyoruz. Son tur Rusya karşısında işimiz çok zor olacak ama olur da büyük bir sürpriz yapıp Rusya’yı yenebilirsek üçüncülük şansımız bile olabilir! Her ne olursa olsun iyi bir şampiyona çıkaran oyuncularımızı tebrik ediyoruz!

Açık kategoride ise sekizinci turun bizim için iyi geçtiğini söylemek zor. İsviçre Sistemi oynanan bu tarz büyük şampiyonalarda final sıralamasında üstlerde yer almanın en sık rastlanan yolu en üst masalara çok çıkmadan şampiyonayı sürdürüp son iki veya üç turda art arda galibiyetlerle üst sıralara çıkmaktır. Aslında yedinci tura kadar çok iyi sürdürdüğümüz şampiyonada maalesef bu sefer bu stratejiyi uygulayamadık ve dünkü Slovenya mağlubiyetinin ardından bugün de Yunanistan’a 2,5-1,5 kaybederek üst sıralar için oynama şansımızı yitirmiş olduk. Son tur sert bir rakip olan Macaristan’a karşı keyifli geçmeye aday bir maç oynayacağız ve elde edeceğimiz bir maç galibiyeti ile 10 puana ulaşmamız yine de önemli. Üst masalarda ise büyük bir heyecan olacak zira Ukrayna Almanya’ya kazanarak bugün İngiltere ile berabere kalan Rusya’ya puan anlamında yetişmeyi başardı ve 13 puanlı bu iki takımdan hangisinin şampiyon olacağı Ukrayna – Hırvatistan ve Rusya – Polonya maçlarından sonra belli olacak. Tabii her iki liderin de kaybetmesi halinde 12 puanlı İngiltere’nin de şampiyonluk şansı olduğunu ekleyelim.

Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda dokuzuncu ve son tur 2 Kasım Cumartesi günü TSİ 10:00’da (Canlı Yayın 10:15) başlayacak. Milli takımlarımıza başarılar diliyoruz!

 Resmi Site: http://euro2019.ge

Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2019#live

Canlı Yayın (Kadınlar) : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2019#live

Eşlendirme/Sonuçlar/Sıralama: http://chess-results.com/tnr434677.aspx?lan=8&art=3&rd=8&turdet=YES&flag=30

Haber: Tarık Selbes

Fotoğraf Galerisi: 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur - 7. Tur - 8. Tur

Fotoğraflar: Fatma Koç

img 3141

img 3147

img 3149

img 3162

img 3170

img 3177

img 3187