Mobile menu

Dünya 16 Yaş Olimpiyatları’nda 4.tur

dsc 23122019 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nda bugün 4. tur maçları oynandı. Kız takımımız günü galibiyet ile kapatırken Kırmızı ile Beyaz takımlarımız günü beraberlik ile sonlandırdı. Turkuaz ile Çorum takımlarımız ise günü puansız bir şekilde kapattılar.

4. turda Türkiye Kırmızı takımı, 7. seribaşı Ermenistan karşısında masadan 2 – 2’lik skorla ayrıldı. 3. masadaki temsilcimiz FM Akın Kızılkuş’un Yarı Slav savunmasına karşı sergilediği kuvvetli pozisyonel satranç güzel bir galibiyeti de beraberinde getirdi. Öte yandan 4. masada Slav savunmasının siyah tarafında olan IM Işık Can, ters kanatlı rok pozisyonunda başarılı bir kanat saldırısı uygulayarak estetik bir taktik galibiyet aldı. Oyunlarının büyük bölümünde kazanç durumda olan temsilcilerimiz Tuna Onat ve Enes’in masadan şanssız bir şekilde puansız ayrılmaları takımımızın masada 1 puanı bırakmasına neden oldu.

Türkiye Beyaz takımı da 4. turda 3. seribaşı Ukrayna ile berabere kaldı. Çorum ve Turkuaz takımlarımız bu turu puansız geçerken, Kız takımımız Avustralya’yı 3 – 1’lik skorla geçti. 5. turda ise temsilcilerimizin eşlendirmeleri şu şekilde : Türkiye Beyaz – Kanada, Yunanistan – Türkiye Kırmızı, Slovakya – Türkiye Kızlar, Türkiye Turkuaz – Hong Kong, Tayland A – Türkiye Çorum.

5. turu yarın 15:00’te başlayacak olan turnuvada yarışan tüm sporculara başarılar diliyoruz.

 

Galeri: 1. Tur -  2. Tur - 3. Tur - 4. Tur

Haber: Mert Tırak

Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr477602.aspx?lan=1&art=3&rd=4&turdet=NO&flag=30