Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Yedinci Tur

 

img 3128Batum’da bugün oynanan yedinci turla birlikte artık son iki tura giriliyor. Bu turda, kadınlar kategorisinde Almanya’yı yenerek son iki turda üst sıraları zorlamak adına önemli bir adım attık ancak açık kategoride Slovenya’ya karşı kazanabileceğimiz bir maçı kaybetmemiz iyi olmadı.

 

 

Açık kategoriden başlarsak Slovenya karşısında aslında her şey iyi başlamıştı. İkinci ve dördüncü masalarda GM Yılmaz ve GM Şanal kazanca yakın konumlar elde ettiler ancak her iki partide de üstünlüğü elde tutmak rakibin olanaklarına dikkat etmeyi gerektiriyordu. Karışık konumlarda bunu becerebilmek kolay bir şey değil kuşkusuz ve talihsizliğimiz aynı maçta iki masada birden kazanç konumların mağlubiyetle neticelenmesi oldu. Birinci ve üçüncü masalarda siyah taşlarla oynayan GM Solak ve GM Can da kazanç şansları elde edemeyince maç 1-3 sonuçlandı ve takımımız 8 puanda kaldı. Sekizinci turda rakibimiz ise bize denk bir takım olan komşumuz Yunanistan olacak.

Kadınlara gelince iyi bir maç çıkarttığımızı söyleyebiliriz. Ekaterina Atalık WGM Sarah Hoolt karşısında kariyerinin en kolay galibiyetlerinden birini alınca maça zaten önde başlamış gibi olduk. WIM Muetsch, Esma Doğa Duran’ı yense de WGM Öztürk eşit finalde klasını göstererek rakibi WGM Klek’i alt edince maçta tekrar öne geçtik. Sona kalan Sieber-Yıldız Kadıoğlu partisinde ise bu sırada oyuncumuz için kazanç bir konum tahtadaydı ancak maç galibiyetini riske etmemek adına WGM Yıldız Kadıoğlu sürekli şah çekerek beraberlik teklif etmeyi tercih edince maç 2,5-1,5 lehimize sonuçlandı ve puanımızı 9’a çıkarttık. Fransa ve İtalya ile birlikte 6-8. sıraları paylaşan Kadın Milli Takımımızın bu tur rakibi son derece kuvvetli: Polonya. Açık kategoride yendiğimiz Lehleri bir de kadınlarda yenebilir miyiz, hep beraber göreceğiz fakat bunu başarabilirsek son tura derece şansı ile gireceğiz, orası kesin.

Şampiyonada sekizinci tur 1 Kasım Cuma günü TSİ 14:00’te (Canlı Yayın 14:15) başlayacak. Millilerimize başarılar diliyoruz!

 

img 3093

img 3114

img 3118

 

Resmi Site: http://euro2019.ge

 

Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2019#live

 

Canlı Yayın (Kadınlar) : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2019#live

 

Eşlendirme/Sonuçlar/Sıralama: http://chess-results.com/tnr434677.aspx

 

Haber: Tarık Selbes

 

Fotoğraf Galerisi: 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur - 7. Tur

 

Fotoğraflar: Fatma Koç