Mobile menu

Batum’da Altıncı Tur

img 30802019 Avrupa Takımlar Şampiyonası’na bir günlük aranın ardından oynanan altıncı tur maçları ile devam edildi.

Bu turda açık kategoride rakibimiz Anish Giri önderliğindeki kuvvetli kadrosuyla Hollanda’ydı ve millilerimiz gerçekten harika bir maç çıkarttı. Üçüncü masada sıra dışı açılış tercihi Emre Can’a daha oyunortasına geçiş evresinde kazanç bir konum verdi ve GM Can rakibi Erik van den Doel’e herhangi bir şans tanımadan galibiyete ulaşmayı başararak bu şampiyonada formda olduğunu gösterdi. 19. yüzyıldan beri satranççı yetiştiren van Foreest ailesinin son kuşak temsilcileri Jorden ve Lucas van Foreest Hollanda takımının ikinci ve dördüncü masalarında oynuyordu ve her iki parti de son derece keskin ve maceralı oldu. İkinci masada GM Yılmaz ve dördüncü masada Lucas van Foreest bariz kazanç şansları elde etmelerine karşın değerlendiremediler ve oyunlar sürekli şahla berabere sonuçlandı. Maçın son biten oyunu ise birinci masadaki Dragan Solak - Anish Giri partisiydi. Giri, teorik berabere kale finalini kazanmaya çalıştıysa da Dragan, daha önce satranç dünyasının zirvesinde yer alan pek çok ünlü isme karşı yaptığı gibi, rakibine kazanç fırsatı vermedi ve çok önemli bir yarım puan alarak takımımıza galibiyeti getirdi: 2,5-1,5! Tebrikler! Yedinci turda da eşlendirme şansı yanımızda görünüyor ve Slovenya’ya karşı alacağımız bir galibiyetle son iki tura derece şansıyla girmemiz işten bile değil!

Kadınlara gelince bugün rakibimiz İtalya’ydı. Üçüncü masada Sedina karşısında inişli çıkışlı bir oyun oynayan WGM Öztürk 34…Fe5 yerine piyon almayı tercih ederek basit bir kazancı kaçırınca oyun bazı maceralardan sonra berabere sonuçlandı ancak kalan üç masada şanslı olan taraf açıkçası bizdik. Üç masada da bizim için kötü ve hatta kayıp finaller oluşmasına karşın İtalyan oyuncuların oyunsonu tekniği yetersiz kalınca -ve elbette oyuncularımızın da direncinin altını çizelim- oyunlar berabere sonuçlandı ve dört beraberlikle iki takım da puanları paylaştı. Böylece puanımızı 7’ye yükselttik ve 7-14. sıraları paylaşıyoruz. Yedinci turda rakibimiz ise bu yıl Elisabeth Paehtz’in milli takımı bıraktığını açıklamasından sonra güç kaybeden Almanya.

Batum’da yedinci tur 31 Ekim Perşembe günü TSİ 14:00’de (Canlı Yayın 14:15) başlayacak. Millilerimize başarılar diliyoruz!

 

Resmi Site: http://euro2019.ge

 

Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2019#live

 

Canlı Yayın (Kadınlar) : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2019#live

 

Eşlendirme/Sonuçlar/Sıralama: http://chess-results.com/tnr434677.aspx

 

Haber: Tarık Selbes

 

Fotoğraf Galerisi: 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur

Fotoğraflar: Fatma Koç

img 3073