Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Beşinci Tur

img 3023Batum’da boş gün öncesi son tur olan beşinci tur da tamamlandı. Kadınlarda Hollanda’yı IM Atalık, WGM Yıldız Kadıoğlu ve WFM Çağlar’ın galibiyetleriyle 3-1 gibi net bir skorla yenmeyi başarırken açık kategoride Norveç ile berabere kaldık. Hafif de olsa favori çıktığımız maçta beraberlik arzu ettiğimiz bir sonuç değildi kuşkusuz ancak maçın seyrine bakıldığında bir puanı kurtardığımız söylenebilir. İkinci masada Mustafa Yılmaz rakibi Salomon’un dikkatsizliğinden yararlanarak güzel ve hızlı bir şekilde kazanarak takımımızı biraz rahatlattıysa da son zamanlarda yükselişiyle dikkat çeken genç Johan-Sebastian Christiansen’in çok iyi bir oyun ortaya koyarak Dragan Solak’ı yenmesi ve üçüncü ve de özellikle dördüncü masalarda GM Şanal ve GM Daştan’ın kayıp duruma düşmesi bizi bir ara mağlubiyetin eşiğine getirdi. Neyse ki GM Şanal ve GM Daştan rakiplerinin hatalarını değerlendirdiler ve beraberliği kurtararak takımımıza önemli bir puan kazandırdılar. Böylece boş güne hem açık hem de kadınlar kategorilerinde 6 puanla giriyor ve açık kategoride 9-16., kadınlarda ise 8-12. sıraları paylaşıyoruz.

Genel tabloya baktığımızda açık kategoride Rusya ve Ukrayna’nın 9 puanla zirveyi paylaştığını görüyoruz. Slovenya ve Almanya 8 puanla onların bir puan gerisinde. Diğer favoriler İngiltere, Azerbaycan ve Ermenistan ise 7 puanla şampiyonayı sürdürüyor. Kadınlarda ise Rusya 10 puanla tek başına lider durumda. Dün Gürcistan’ı yenerek önemli bir galibiyet alan Rus Kadın Milli Takımı, bugün de Macaristan’ı yenerek rakipleriyle arasını açtı ve büyük bir avantaj elde etti. Rusya’yı 8 puanlı üç takım takip ediyor: Sırbistan, Gürcistan ve Azerbaycan.

Şampiyonada altıncı tur boş günün ardından 30 Ekim Çarşamba günü TSİ 14:00’de (Canlı Yayın 14:15) başlayacak. Açık kategoride Hollanda ve kadınlarda İtalya ile eşleşen milli takımlarımız için her iki maç da oldukça zor geçecek ve büyük ihtimalle küçük farkların skoru belirleyeceğini söyleyebiliriz. Her iki maçta da birçok mücadeleci parti göreceğiz elbette ancak özellikle bu şampiyonada agresif bir stilde oynayan Anish Giri’ye karşı birinci masada oyuncumuzun oynayacağı parti ilginç olacağa benziyor, kaçırmayın!

Altıncı turda tüm oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site: http://euro2019.ge

Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2019#live

Canlı Yayın (Kadınlar) : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2019#live

Eşlendirme/Sonuçlar/Sıralama: http://chess-results.com/tnr434677.aspx

Haber: Tarık Selbes

Fotoğraf Galerisi:1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur

img 3028

img 3052