Mobile menu

Yedinci Turda İki Galibiyet

111112019 FIDE Grand İsviçre Turnuvası’na boş günün ardından oynanan yedinci turla devam edildi. Bu turda hem Mustafa Yılmaz hem de Ekaterina Atalık kazanmayı başardı ve böylece oyuncularımız ilk galibiyetlerine imza atmış oldular.

 

GM Yılmaz, Sicilya Savunması’nın Najdorf Varyantı’nda kuvvetli rakibi Maxim Rodshtein’ın fazla iyimser taş fedasını rahat bir şekilde çürüterek siyah taşlarla kazanmayı başardı ve puanını 3,5’a yükselterek bir önceki turdaki Melkumyan mağlubiyetini telafi etmiş oldu. GM Yılmaz’ın (Beyaz) bu tur rakibi ünlü Amerikalı büyükusta Gata Kamsky (Kamski). İlk iki tur ünlü büyükustalar ile berabere kalarak başlayan IM Atalık ise üst üste dört yenilginin ardından genç Rus WGM Vera Nebolsina’yı rakibinin zeitnottaki büyük hatasını değerlendirerek yenmeyi başardı ve sekizinci tura girerken puanını 2’ye yükseltti. Sekizinci turda siyah taşlarla oynayacak IM Atalık’ın rakibi Gürcistan kadın satrancının önemli isimlerinden GM Nino Batsiyaşvili.

Üst masalarda birçok masada oyunlar beraberlikle sonuçlanırken günün en kazançlı çıkan ismi liderliği paylaşan Wang Hao’yu beyaz taşlarla yenen Levon Aronyan oldu. Ermeni satranççı böylece sekizinci tura Caruana ile birlikte 5,5 puanda ve lider olarak giriyor, bu da bu tur oynanacak Caruana – Aronyan partisini kazanan satranççının son üç tura tek başına lider olarak gireceği ve büyük bir avantaja sahip olacağı anlamına geliyor. Carlsen, Grişçuk, Anton Guijarro, Wang Hao, Vityugov, Alekseyenko ve Maghsoodloo (Maksutlu) ise 5 puanla iki satranççının hemen arkasında 3-9. sıraları paylaşıyorlar.

Turnuvada sekizinci tur 18 Ekim Cuma günü TSİ 17:00’de başlayacak.

atalik

 

 

Resmi Site: https://iominternationalchess.com

Canlı Yayın: https://www.chess.com/events/2019-fide-chesscom-grand-swiss-isle-of-man

Haber: Tarık Selbes