Mobile menu

Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda Son Viraj

  

Altın Kızlar Madalyaya Oynuyor

Yaş Grupları Dünya Şampiyonası, bugün saat 10:00'da oynanacak son tur maçlarının ardından sona erecek. Saat 18.00'de yapılacak ödül töreninin ardından dünya satrancını geleceği olan çocuklar evlerine dönmeye başlayacak.

Son tur öncesinde WFM Kübra Öztürk(16 Yaş Kızlar) ve WIM Betül Cemre Yıldız'ın madalya, hatta birincilik şansları bulunuyor. İkisinin de rakipleri güçlü ve zorlu; ama onlar da gruplarının en iyi oyuncuları. Ayrıca A Milli Takımda bulunan iki sporcumuza da başarılar dileriz. Vahap Şanal (10 Yaş Erkekler), Nisan Ulusoy(8 Yaş Kızlar) ve Yeşim Patel'in (10 Yaş Kızlar)  de ilk altıya girme şansları bulunuyor (şampiyonada ilk altı sporcuya madalya veriliyor). Fotoğraflar ve dokuzuncu tura ilişkin notlar daha sonra yayınlanacaktır.

Ayrıca bugün Türkiye İş Bankası'nın yöneticileri, yerel ve merkezi hükümetinn temsilcileri kapanışa gelecekler.  Onlarca gazeteci Kemer'de Türkiye'ye ve dünyaya satrancın geleceğini haber yapacak.

Milli Takım Sonuçlar             Turnuva Sayfası           Fotoğraf Galerisi              Video Sayfası

       Basın Odası(Televizyon Kanalları ve Ajanslar için yüksek çözünürlüklü görüntüler)

Hakem Listesi               Fotoğraf Galerisi


 

Sol: WFM Valantina Gunina  Sağ:WIM Mary Ann Gomes

 

Betül Cemre Yıldız, Ignacz karşısında oyunun son bölümünde

 

Sol: Sıra Betül'de...Materyal üstünlüğü ve ilerlemiş b geçerine rağmen stres yüklü maçta dikkatli olmak lazım...Sağ: Betül rakibine bakarken o da terk etmeye hazırlanıyor...

 

Sol: Terk etme anında masanın etrafı aniden kalablıklaştı, burada Betül hakemin notasyon kağıdını imzalamasını bekliyor. Sağ: Ve gülen iki yüz...Betül, objektif için çok hızlı, Özgür Solakoğlu ve Betül Cemre Yıldız'ın gülen yüzleri ise hepimiziniz yüzünü güldürüyor.

18 Yaş Kızlar grubunda dün bir puan farkla lide rolan Katerina Nemcova, WFM Valentina Gunina'ya kaybetti ve gruptaki birincilik mücadelesi yeniden kızıştı. WIM Betül Cemre Yıldız da WIM Ignacz'a karşı oyunun erken bölümlerinde alan üstünlüğünü ele geçirdi ve daha sonra kalite feda etti. Buna karşılık şah kanadındaki piyon çokluğı ve taşlarının rakibine göre çok daha etkin yerlerde olmasıyla sonuca gitti ve kritik bir mücadeleyi kazandı. WIM Mary Ann Gomes de grupta kazanıp 7,5 puana ulaştı.  WFM Yıldız Hamrakulova da WFM Madina Devletbayeva'yı yenerek 7,5 puana ulaşan bir başka isim oldu. Bu grupta son tur Valentina Gunina ile Mary Ann Gomes oynayacak. Hamrakulova Nemcova ile oynarken, Betül de Marija Rakic ile karşılaşacak. Bu isim hafızası iyi olanlara tanıdık gelebilir; çünkü daha önce Kübra Öztürk ilk Avrupa Şampiyonluğu'na giderken Sırp oyuncuyla çekişmişti. A Milli Takım'ın iki oyuncusunun kader ortaklığı bu noktada son ermiyor; çünkü ilk üç şansı olan, çok az da olsa şampiyonluk şansı olan diğer isim de WFM Kübra Öztürk.

Kübra Öztürk, geri dönüşünü tamamlamaya kararlı

16 Yaş Kızlar Grubu'nda WFM Olga Girya, WFM Nakhbayeva'ya karşı kazanarak 8,5 puan ulaştı. Onu,Ivanenko ile berabere kalan ve 8 puana ulaşan Tsatsalashvili izliyor. WFM Kübra Öztürk de dün Polonyalı WFM Kunon'ı yenerek 7,5 puana ulaştı ve şansını sürdürdü. 7,5 puanlı diğer isimler, Ivanenko ve WFM Repina. Yine az da olsa madalya şansını sürdüren bir diğer isim de Gürcü dünya şampiyonu WFM Guramishvili. Son tur, Kübra'nın rakibi WFM Olga Girya, yani grupta birinci sıradaki Rus oyuncu. Bu derbiyi Kübra kazanırsa birinciliği paylaşma şansı da bulunuyor. Eğer Tsatsalashvili son tur ikinci masada Nakhbayeva'ya kazanırsa ikinciliği paylaşır.

 

Sol: IM Leon Hoyos'ta FM Nyzhnyk'in nasıl oynadığını merak edenlerden Sağ: IM Vocaturo

Önce, madalya şansı yüksek olan sporcularımızın gruplarına baktıktan sonra şimdi 18 Yaş Erkekler'e dönelim. 18 Yaş Erkekler'de IM Leon Hoyos ve GM Popov arasındaki mücadele beraberlikle sonuçlandı ve Meksikalı IM 7,5 puana, Rus GM ise 8 puana ulaştı. Uzun süredir lider durumda olan Popov'a, IM Grigorian'ı yenen IM Edouard yetişti ve o da 8 puana ulaştı. Üçüncü masada berabere kalarak 7,5 puana ulaşan FM Nakhapetiane, dördüncü masada IM Vocaturo'yu yenen GM Howell, beşinci masada Ivan Saric'yi yenen GM Rahkmanov da 7,5 puanla turnuvaya kötü başlamalarına rağmen zirve potasına girdiler.

 

Sol: Mustafa Yılmaz'ın rakibi Adhiban  Sağ: Nyzhnik bu sefer 10 yaş Kızlar grubunun zirve mücadelesine göz atıyor.

16 Yaş Erkekler'de ise FM Chrilia bu sefer IM  Kharchenko ile berabere kalarak 8 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. İkinci masada Portekizl,i FM Pereria, FM Recuero Guerra'yı yenerek 8 puana ulaştı ve Romen FM ile birinciliği paylaşır konuma geldi. Önceki tur Mustafa Yılmaz'ı yenen Goganov da sonraki tur FM Bregadze'yi yenerek 7,5 puana ulaştı. Bu grubun çok zorlu olduğu ve üst sıralara çıkmanın zorluğunu anlatmak için Mustafa Yılmaz'ın on üçüncü masada turnuvanın yedi numarasıyla, 2422 ratingli Adhiban'la oynayıp(Hindistan) berabere kaldığını söylemek yeterli olur herhalde. Onun yan masasında oynayan Mert Yılmazyerli de FM Krejci(2397) ile berabere kaldı ve ikisi de 6 puana ulaştılar. Ataman Aydoğdu da yeriden gelip iyi sonuçlar almaya devam etti ve müthiş geri dönüşünü FM Sasa Martinovic (2362) ile berabere kalarak sürdürdü. Onun da 6 puanı bulunuyor.

14 Yaş Grubu'nda liderliğe yükselen Wang 

14 Yaş Erkekler'de Grandelius'u yenen Wang 8,5 puana ulaştı ve son tura lider girdi. İkinci masada FM Vidit'i yenen FM Ter-Sahakyan, Kanarek ve IM Sjugirov'un 8 puanları bulunuyor. Son tur, Kalmık IM Sjugirov, Wang ile karşılaşacak. Kanara de kendisi gibi 8 puanı bulunan FM Ter-Sahakyan ile karşılaşacak. Bu grupta da heyecan dorukta olacak. Bu grupta Burak Fırat'ın 6 puanı bulunuyor.

 

14 Yaş Kızlar grubunda çekişme erkeklere nazaran daha azdı. WFM Paikidze, Lefevre'yi yenerek 8,5 puana ulaştı ve onu yakından takip eden tek isim Adamowicz'i yenen WFM Cori. Bu grupta Elvan Aşan'ın 6 puanı bulunuyor.

 ,

Sol: Duda, 10 Yaş Polonya Sol: Nakauchi, 12 Yaş, Avusturalya

12 Yaş Erkekler'de süperstar FM Ilya Nyzhnyk, FM Bukavshin'i yenerek 8,5 puana ulaştı; fakat onunla birlikte ikinci masada FM Nakauchi'yi yenen Naroditsky de 8,5 puanda bulunuyor. Berazde de FM Bajarani'yi yenerek büyük bir sürprize imza attı. Son tur Berazde, Nyzhnyk ile oynarken, FM Bukavshin de Naroditsky ile oynayacak. Bun grupta CM Atilla Yüksel ve Gökhan Akdağlı'nın 6 puanı bulunuyor.

 

 

Solda Naroditsky solda ise Wang (10 Yaş)

12 Yaş Kızlar'da tam puanu olan Efroimski'yi yenen Guo 8,5 puana ulaştı ve son tur bu grupta büyük heyacan olacak. Saduakoasova da Galunova'yı yendi ve Zhai ile birlikte 8 puana ulaştı. Bu grupta da heyecan büyük olacak. Bu grupta Burcu Şaşmazel'in 6 puana bulunuyor.

Nyzhnyk...

 

16 Yaş'ta Kübra'nın da rakiplerinden birisi olan WFM Repina

10 Yaş Erkekler'de Wang, Lamard'a karşı kazanarak 9,5 puana ulaştı ve birinciliğe çok yakın. Onu bir puan geriden izleyen Antipov'un haricinde kimse'nin Wang'ı yakalam şansı bulunmuyor. Prince de Luo'yu yenerek 8 puaa ulaştı. Vahap ŞANAL, FM Tran'ı yenerek 7 puana ulaşırken, Cemil Can Ali Marandi de Wang ile berabere kaldı ve 6,5 puana ulaştı. Son tur Polonyalı Duda ile karşılaşacak olan Vahap'ın ilk altı şansı bulunuyor. Şampiyonada ilk altıya giren sporculara madalya veriliyor. Cemil Can Ali Marandi'nin de aynı şekilde böyle bir şansı bulunuyor son tur Boruchovski ile karşılaşacak.

 

10 Yaş Kızlar'da ise Chiang, Pastuszko'yu yenerek Fedyuk'yu yenen Styazhkina gibi 8,5 puana ulaştı. Guo, Paramzina ile berabere kalıp 7,5 puana ulaşırken, Yeşim Patel Lahcowicz'e kaybetti. Bu grupta Yeşim Patel'in 6,5 puanı bulunuyor.

Savenko 8 yaşta altın madalyaya çok yakın

8 Yaş Erkekler'de Savenko, Yeoh'u yenerek 9,5 puana ulaştı ve birinciliğe çok yakın. Sinyanski de Zapata'yı yenerek 8,5 puana ulaştı ve onun da az da olsa Rus rakibine yetişme şansı var. Bu grupta 7 puanlı oyuncularımız İzge Bayyurt ve Berk Vatansever'in 6 puanları bulunuyor.

Buse Vatansever

8 Yaş Kızlar'da Furtado müthiş çıkışını sürdürdü ve Nguyen'i yenerek 7,5 puana ulaştı. Mammadzada de Zhou'yu yenerek 7,5 puan ulaşan bir diğer isim oldu. Buse Vatansever ve Nisan Ulusoy'un 5,5 puan ve ilk altı şansları bulunuyor. Burada Furtado, 8,5 puanla lider ve on izleyen isim 8 puanlı Ponamarchuk. Bu iki oyuncu son tur sırasıyla 7,5 puanı bulunan Abdulmalik ve Mmmadzada ile oynuyor. 6,5 puanı bulunan Nisan Ulusoy da Meghna ile karşılaşacak.