Mobile menu

Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda Dokuzuncu Tur

2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda artık sona yaklaşıyoruz. Son iki tura girerken 18 Yaş Kızlar'da 6,5 puanı bulunan Betül Cemre Yıldız, 16 Yaş Kızlar'da yine aynı puana sahip WFM Kübra Öztürk, 10 Yaş Kızlar'da Yeşim Patel ve ayrıca 6 puanı bulunan sporcularımız İzge Bayyurt ve Berk Vatansever (8 Yaş) ve Vahap Şanal ile Cemil Can Ali Marandi'nin (10 Yaş) madalya mücadeleleri devam ediyor. Bütün gruplara ilişkin sekizinci tur notlarına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Milli Takım Sonuçlar

Turnuva Sayfası   Fotoğraf Galerisi 

       Basın Odası(Televizyon Kanalları ve Ajanslar için yüksek çözünürlüklü görüntüler)

Video Sayfası

 

Sol: Cansu Söylemez ve Emel Kaya maçtan önce Sağ: Katerina Nemcova ve dün kaybetse de diğer maçların berabere sonuçlanmasıyla birincilik şansı devam eden Betül Cemre Yıldız.

18 Yaş Kızlar'daki madalya umudumuz WIM Betül Cemre Yıldız, dünkü maçında grubun en yüksek ratingli oyuncusu WFM Gunina'ya kaybetti. Birinci masada WIM Nemcova, WFM Steil-Antoni'ya karşı kazanarak liderliğini perçinledi. Betül, bu sonuçların ardından 6,5 puanla üçüncülüğü paylaşıyor. Grupta 8 puanlı WIM Nemcova'yı 7 puanlı WFM Gunina izliyor. 6 puanlı WIM Mary Ann Gomes'in de berabere kalmasıyla 3-7. dereceleri paylaşan WIM Yıldız'ın bugünkü rakibi Macar WIM Ignacz.

18 Yaş Erkekler'de ise GM Ivan Popov, Fransız IM Edouard ile berabere kaldı ve 7,5 puana ulaştı. Onu  7 puanı bulunan IM Edouard, IM Grigoryan, IM Pruijssers'i yenen Meksikalı IM Leon Hoyos ve FM Nakapetiane izliyorlar. Ayrıca grubun ve turnuvanın diğer iki büyükustası Rahkmanov ve Howell da sırasıyla Harapetyan ve IM Margelashvili'yi yenerek zirve potasına yaklaştılar. Bu grupta 2307 ratingli Poloyanlı rakibin yenen Levent Polatel'in 4,5 puanı bulunuyor.

 

Kübra Öztürk'ün 9 tur sonunda 6,5 puanı bulunuyor ve madalya şansı devam ediyor. 16 Yaş Kızlar'da Gürcü Keti Tsatlashvili de 7,5 puanla birinciliği paylaşıyor.

16 Yaş Kızlar Grubu'nda Avrupa Şampiyonumuz WFM Kübra Öztürk, dün Moğol rakibi Uuganbayar'a karşı kazandı ve 6,5 puana ulaştı. Grupta zirvede bulunan iki isim WFM Girya ve Gürcü Tsatsalashvili'nin 7,5 puanları bulunuyor. Onlara, Gürcü Dünya Şampiyonu WFM Guramishvili'yi yenerek büyük sürpriz yapan Iordanidou'yu yenen WFM Nakhbayeva da katıldı. 7 puanlı Ivanenko da dördüncü sırada. Kübra'nın bugünkü rakibi WFM Kulon.

 

...Mustafa Yılmaz da Subotica Ruhu'nun bir başka önemli parçası

16 Yaş Erkekler'de güçlü İspanyol oyuncular üst masalara yaklaştı ve dün ilk iki masada oynadılar. FM Chirila ile oynayan IM Salgado Lopez berabere kalırken bu sonuçla Rumen IM 7,5 puanla liderliğini sürdürdü. 6,5 puanlı FM Recuero Guerra ve FM Bregadze ise berabere kalarak yedi puana ulaştılar. FM Leinart'ı yenen IM Kharchenko da onlara katılan bir başka isim oldu.

Dün bu grupta, Mustafa Yılmaz, Rus Goganov'a (2299), Oğulcan Kanmazalp de FM Rombaldoni(2399)'ye yenildi. Mert Yılmazyerli, zorlu grupta güçlü rakiplere karşı beraberlikler almayı sürdürüyor. Grubun en güçlü oyuncularından IM Durarbeyli'nin ardından FM Cabrera Trujillo(2359) ile berabere kaldı ve 5,5 puana ulaştı.

 

Mert Yılmazyerli, 16 Yaş Grubu'nda her an üst masalara çıkabilecek sporcularımızdan birisi...

 

16 Yaş Grubu'nda ilk iki masa mücadelelerinde iki güçlü İspanyol isim vardı. FM Chrila(2423) ile berabere kalan IM Salgado Lopez(2460) ve FM Bregadze(2388) ile berabere kalamn FM Recuero Guerra (2407). Onları dikkatle izleyen isim ise El Pais'nin satranç köşe yazarı ve muhabiri Leonxto Garcia'dan başkası değil. Günlerdir beklenen Garcia nihayet Kemer'e ulaştı ve birkaç küçük eksiğe rağmen turnuvanın gördüğü en iyi Dünya Yaş Grupları Turnuvası olduğunu söyledi. Sağda ise 18 Yaş Grubu'ndan bir sporcu görülüyor.

 

Sol: FM Nidit, dün kaybetti. 14 Yaş Grubu da turnuvadaki en çekişmeli gruplardan birisi. Sağ: 14 Yaş Kızlar'ın birinci masası ve arka planda ise 14 Yaş'ta dün maçı canlı yayınlanan oyuncumuz Burak Fırat oldu.

14 Yaş Grubu'nda ise zirvedeki dengeler bir kez daha değişti. IM Sjugirov'u yenerek liderliği ele geçiren FM Vidit, dün Çinli Wang'a kaybetti ve Wang, Rus Belous'u yenen İsveçli Grandelius ile birlikte birinciliği paylaşır konuma geldi. İkinciliği 7 puanla paylaşan isimler FM Vidit ve FM Robson'ı yenen Kalmık IM Sjugirov. 7 puanı olan diğer isimler Ukraynalı Ipatov ve Polonyalı Kanarek. Bu grupta 5 kişinin arasında yoğun bir mücadele var. Sondan önceki turda Wang ile Grandelius birinci masada karşılaşacaklar ve kazanan olursa birinciliğe çok yaklaşacak. FM Vidit, 7 puanlı bir başka isim FM Ter-Sahakyan ile oynuyor.  Grupta Burak Fırat'ın 5,5 puanı bulunuyor ve bugünkü rakibi FM Arribas Lopez.

14 Yaş Kızlar'da ise WFM Paikidze 7,5 puanla liderliğini sürdürürken, Camacho'yu yenen Polonyalı Adamowicz, Gürcü bayan FIDE ustasına yetişti. 7 puanlı  WFM Cori'de zirve mücadelesinde son iki tura girerken üçüncü sırayı Fransız Lefevre ile paylaşıyor. Bu grupta Seray Tulay'ın 5,5 puanı bulunuyor.

 

Sol: Nils Grandelius (İsveç, 14 Yaş, 2385) dün de kazandı ve grubunda birinciliği paylaşıyor. Sağ: IM Avetik Grigoryan(2489, Ermenistan, 18 Yaş)

 

12 Yaş Grubu'nda Bukavshin FM Bajarani'yi yenerek 8 puana ulaştı ve liderliğe yükseldi. Ukraynalı süper star FM Illya Nyzhnyk de Çinli Han'a kazandı ve 7,5 puana ulaşarak takibini sürdürdü. İranlı Idani'ye kazanan Naroditsky ve Sris'e kazanan Avusturyalı Nakauchi'nin de 7,5 puanları bulunuyor. Bu grupta  Cankut Emiroğlu, Singapurlu FM Chua'ya yenildi ve dokuzuncu tur sonunda 5,5 puanı bulunuyor.  Onuncu turda Nyzynyk, Bukavshin'in karşısına çıkacak. 7,5 puanlı Naroditsky ve Nakauchi birbirleriyle karşılaşırken 7,5 puanlı FM Bajarani de 7 puanı bulunan Perulu FM Cori(2316) ile karşılaşacak.

12 Yaş Kızlar'da ise zirvenin sahibi dokuzuncu maçını da kazanan İsrailli Efroimski. 7,5 puanlı Guo da rahatça ikincilik pozisyonuna yerleşmiş görünüyor. Bu grupta 5 puanlı Burcu Şaşmazel, Bjarjargal Bayarmaa'ya yenilirken, 4,5 puanlı Aleyna Yiğit Suriyeli rakibiyle berabere kalarak 5 puana ulaştı. Başak Sevgin de Gürcü Shamatava'ya kaybederek 4,5 puanda kaldı.

 

10 Yaş Grubu'nda bir sporcu

10 Yaş Grubu'nda ise Çinli Wang, dokuzuncu turda Cheng'i yenerek liderliğini sürdürdü. 7 puanı bulunan Duda da Lamard'a yenilerek 7 puanda kalırken rakibinin 7,5 puanı bulunuyor. Üçüncü masadaki Rus derbisinde ise Antipov kazanarak 7,5 puana ulaşa bir diğer isim oldu. 6 puanı bulunan Vahap Şanal ise dün 8 Yaş Altı Dünya Şampiyonu Bajaj Prince ile karşılaştı. Prince ile geçen yıl son turda birincilik maçına çıkan Vahap, final maçını kaybetmiş ve dördüncü olmuştu. Rövanşı alamasa da ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor ve madalya şansı da devam ediyor. 10 Yaş Kızlar'da ise Chiang, Paramzina ile berabere kalarak 7,5 puana ulaştı ve ikinci masada Lei'ye karşı kazanan Polonyalı Patuzsko 7,5 puana ulaştı. Styazhkina da 7,5 puanı bulunan bir başka isim. Bu grupta Yeşim Patel de Hint rakibini yenerek 6,5 puana ulaştı. Grupta 7,5 puanlı Chiang ile Pastuzsko'nun arasındaki mücadele altın madalyanın sahibini belirlemede kritik rol oynayacaktır. Styazkina da 7 puanlı üç isimden Fedyuk ile karşılarşırken, üçüncü masada Guo ve Paramzina oynayacak. Bizim gözlerimiz ise hiç şüphesiz dördüncü masada olacak ve canlı yayınlanacak olan oyun bitince beyaz şahın e4'te rakip şahın da d5'te olmasına olmasını dileyeceğiz, çünkü dünya tatlısı minik şampiyonumuz Yeşim Patel,  Polonyalı Lachowicz karşısında galibiyet arayacak.

Perulu ,FM Deysi Core WFM Paikidze'yi durdurdu.

Buse Vatansever, 8 Yaş Altı Kızlar'daki iddialı sporcumuz.

8 Yaş Grubu'nda Savenkov, Qasimov'u yenerek 8,5 puana ulaştı ve büyük avantaj elde etti. Sinyanskiy, ve Yeoh'un da 7,5 puanı bulunuyor ve altın madalyaya ulaşmak için Savenkov'u durdurmak zorundalar. Bu grupta İzge Bayyurt, Hint rakibini yenerek 6 puana ulaştı ve eğer kalan iki maçını kazanırsa madalya potasına girecek. Onun gibi bir başka madalya şansı bulunan minik sporcumuz da Berk Vatansever.

8 Yaş Kızlar'da ise Furtado, Nguyen'i yenerek 7,5 puana ulaştı ve Zhou'yu yenen Mammadzada ile birlikte iddialı duruma geldi. Nominerde'yi yenen Abdulmalik de 7 puana ulaştı ve gruptaki bir başka iddialı isim. Buse Vatansever, Tehsduuren'e yenildi ve dokuzunu tur sonunda 5,5 puanı bulunuyor.

 

Dünyanın farklı yerlerinden, farklı kültürlerden gelen çocuklar, satrançta buluşuyor.