Mobile menu

En Kötü Günümüz Böyle Olsun

 

Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda Sekizinci Tur

2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda sekizinci tur güzel anlarla doluydu. Öncelikle Türkiye'yi temsil eden sporcular ve antrenörler bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ardından masa başında da iyi sonuçlar geldi. 18 Yaş Kızlar'da WIM Betül Cemre Yıldız turnuvaya 6/6 ile başlayan Hint WIM Mary Ann Gomes'i yenerek 6,5 puana ulaştı ve ikinci sırada bulunuyor.

10 Yaş Genel'de 5 maç üst üste kazanan Vahap Şanal, 5,5 puanı bulunan Burak Fırat (14 Yaş), Buse Vatansever (8 Yaş Kızlar), Cankut Emiroğlu (12 Yaş Erkekler),WFM Kübra Öztürk (16 Yaş Kızlar), Mustafa Yılmaz(16 Yaş Erkekler) ve Yeşim Patel (10 Yaş Kızlar) ile ilgili haberleri devamından okuyabileceksiniz.

Türk Milli Takımı Sonuçlar

Turnuva Sayfası   Fotoğraf Galerisi  

       Basın Odası(Televizyon Kanalları ve Ajanslar için yüksek çözünürlüklü görüntüler)

Video Sayfası

Sekizinci Tur Notları

 

Sol: Antrenörlerimiz bir arada. Ön sırada FM Hakan Erdoğan, Ata Seçer, Ziya Ahmedov, IM Hasan Kılıçaslan, arkada ise FM Ali İpek, FM Alper Efe Ataman, Tarkan Küçümenler, Aydın Duman, Engin Yaşar Işık, Hüseyin Yeten, IM Yakup Erturan Sağ: Turnuva salonundan bir görüntü

8 Yaş Grubu’nda Savenkov, Avyazyan’ı yenerek turnuvada 7.5 puanla lider oldu. Turnuvanın önceki lideri Qasimov da Shahi’ye kazanarak 7 puana ulaştı. Gruptaki başarılı sporcumuz Volkan Sevgi ise dün 2077 ratingli Ukraynalı rakibine yenildi ve 5 puanı bulunuyor. 8 Yaş Kızlar’da ise Vietnam’dan Nguyen de Meghna’ya kazandı ve 7 puana liderliğini sürdürüyor. Furtado da Buse Vatansever’e karşı kazanarak Mammadzada ve Zhou gibi 6,5 puana ulaştı.

10 Yaş Grubu’nda ise Antipov ve Wang berabere kalınca, Wang ilk yarım puanını kaybetti. Polonyalı Duda da Luo’ya karşı kazandı ve onu 7 puanla izliyor. Kızlarda ise Styazhkina, Lei’ye kaybetti ve Chiang Guo’yu yenerek turnuvanın yeni eş puanlı liderlerinden birisi oldu. Vahap Şanal, 1/3 ile başladığı turnuvada 5 maç üst üste kazanarak iddialı konuma geldi. Vahap, dünkü oyununda mat hücumu sonunda elde ettiği üstünlüğü kazanca dönüştürmeyi başardı.

 

Sol: Daniel Naroditsky (ABD, 12 Yaş) de FM Bajarani'yi durduramadı. Sağ: Sabina Ibrahimova (Azerbaycan, 12 Yaş Kızlar) maç saatini beklemekten sıkılmış görünüyor.

12 Yaş Grubu’nda FM Bajarani Naroditsky’i yenerek 7,5 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Bukavshin de Beradze’nin ardından ikinci sıraya yükseldi. Dün ilk yenilgisini alan Nyzhnyk Andersen’i yenerek üçüncülüğü paylaştı. Idani, FM Nakauchi ve Nan da üçüncülüğü paylaşan diğer isimler. 12 Yaş Kızlar Grubu'nda Efroimski sekizinci oyununu da kazanarak tam puanla liderliğini sürdürüyor. Onu 6,5 puanlı Eid takip ediyor. Gruptaki başarılı sporcularımızdan Burcu Şaşmazel Çinli rakibine yenildi ve 5 puanı bulunuyor.

 

Sol: IM Sanan Sjugirov dün gruptaki ilk yenilgisini aldı. Sağ: Onu yenmeyi başaran isim, oldukça keskin bir mücadeleyi kazanan Hint FM Vidit'di.

14 Yaş Grubu’nda IM Sjugirov, FM Vidit’e yenildi ve Vidit 7 puana ulaştı. Belous, Sethuraman’a kazandı. Grandelius ve FM Robson Lagarde’i yenerek Plat’ı yenerek ikinciliği paylaştı. 14 Yaş Kızlar grubunda WFM Paikidze, Vietnam’lı WFM Nguyen’e karşı kazanarak liderliğini sürdürdü. WFM Cori, WFM Camacho’ya karşı kazanarak Adamowicz, Baciu’ya karşı kazanarak 6,5 puana ulaştı.

 

Maç sırasında iyice yoğunlaşmış iki sporcu

 

18 Yaş Kızlar'da ilk iki masadan görüntü. WIM Betül Cemre Yıldız, beyazlarla oynadığı gün beyaz kıyafetler tercih etmiş görünüyor. Gruptaki iddialı rakibini yenen eski Türkiye Şampiyonu'nun 6,5 puanı bulunuyor ve 2-3. dereceleri paylaşıyor.

16 Yaş Altı Grubu'nda Polonyalı FM Leniart'a karşı kazanan Rumen FM Chrilia 7 puana ulaştı. FM Leniart, FM Bregadze ve FM Recuero Guerra’nın 6,5 puanla onu izliyor. Bu grupta Mustafa Yılmaz dün Hint FM Nitin'i çok taşlı; fakat vezirlerin tahtada olmadığı bir konumda yendi ve 5,5 puana ulaştı. Bu grupta oynayan diğer sporcularımızdan Mert Yılmazyerli, Azeri IM Vasıf Durarbeyli(2459) ile berabere kaldı. Oğulcan Kanmazalp de kazanarak 4,5 puana ulaştı. 16 Yaş Kızlar'da ise Tsatsalashvili Beridze’ye karşı kazanarak 7 puana ulaştı ve WFM Girya’ya yetişti. Tsatsalashvili, Beridze'ye kazanan ve 7 puana ulaşan WFM Olga Girya (ve WFM Ton'u yendi)  ile birlikte birinciliği paylaşıyor. Iordanidou ise sürpriz bir şekilde WFM Guramishvili'yi yenerek, WFM Nakhbayeva gibi 6,5 puana ulaştı. WFM Kübra Öztürk, Avusturyalı rakibini yenerek sekizinci turun sonunda 5,5 puan topladı. 

18 Yaş Grubu’nda GM Ivan Popov, FM Nakhapetiane’a karşı kazandı 7 puana ulaştı. IM Grigoryan’da Samolins’e karşı kazanarak IM Edouard’ın da 6,5 puanı var.  IM Leon Hoyos, IM Sari, Hayrapetyan and IM Prujissers oyunlarını kazandılar ve onların da 6 puanı bulunuyor. Kızlarda ise WIM Betül Cemre Yıldız, WIM Mary Ann Gomes’e karşı kazanarak 6,5 puana ulaştı ve WIM Katerina Nemcova, WFM Steil-Anton’un da 7 puanı bulunuyor. WIM Gomes ve WFM Gunina’nın da 6 puanı bulunuyor.

 

Sol: Resul Gökberk Elgin, Ankara'dan turnuvaya katılan sporcularımızdan. Sağ: Karolina Olsarova (Çek Cumhuriyeti)

  

Sol: Hakem, sekizinci turda Cankut Emiroğlu'nun rakibi Eng Cheam'in (Malezya) notasyon kağıdını kontrol ediyor. Sağ: 14 Yaş Grubu'nda Sicilya Savunması'nı tercih eden Burak Fırat dün de kazanarak 5,5 puana ulaştı.

 

Sol:  Alicia Guiterrez Mancilla (18 Yaş Kızlar, Meksika) Sağ: Chardina Camacho (14 Yaş Kızlar, Filipinler), arkada ise Emel Kaya görülüyor.