Mobile menu

Süper Lig - 11. Tur

s10 42019 Türkiye Satranç Süper Ligi, bugün oynanan 11. tur karşılaşmaları ile devam etti. Süper Lig'de artık son iki tura girilirken Tatvan Satranç Eğitimi SK 19 puan ile liderliğini devam ettiriyor.

11. turda günün en heyecanlı karşılaşması Deniz Su Aquamatch Satranç GSK Derneği – Tatvan Satranç Eğitimi SK mücadelesinde 1. masada genç sporcumuz GM Vahap Şanal, tecrübeli rakibi GM Vassily Ivanchuk karşısında çok güzel bir galibiyet elde etti. Maça baktığımızda ise son oyuna berabere gidilirken, 4. masada oynanan oyunda IM Melih Yurtseven oldukça heyecanlı geçen bir mücadelenin ardından masadan galibiyet ile ayrıldı ve Deniz Su Aquamatch rakibini 3.5-2.5 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü – Ordu Büyükşehir Belediye SK Derneği karşılaşmasında ise 6. masada genç sporcumuz FM Can Dolgun, kuvvetli rakibi GM Andrey Esipenko karşısında yarım puan almayı başarsa da Beşiktaş Jimnastik Kulübü maçı 3.5-2.5 kazanmayı başardı. Günün bir başka karşılaşmasında ise Taş Duvar SK Derneği, rakibi Tarsus Zeka Satranç Kulübü’ne 3.5-2.5 kazandı.

Günün bir başka çekişmeli mücadelesi ise Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü ile Darüşşafaka SK arasında oynandı. Son maça 2.5-2.5 eşitlik ile gidilirken, kadın masada rakibini yenmeyi başaran Darüşşafaka SK, maçı da 3.5-2.5 kazanmayı başardı. Günün diğer karşılaşmalarında ise Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK, Karaman Belediye SK karşısında 3.5-2.5 galibiyet elde ederken, Rota Koleji SK Derneği, Sertel GSK Derneği’ni 4.5-1.5 mağlup etti, THY Spor Kulübü ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği karşısında 5.5-0.5 kazanmasını bildi. 

s10 8Süper Lig heyecanı yarın saat 15.00’te oynanacak 12. tur maçları ile devam edecek.

 

 

IM Can Arduman'ın canlı analiz ve yorumları ile nabzını tuttuğu dev turnuvaya yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #TürkiyeİşBankasıSatrançSüperLigi etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

 

2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Resmi Sayfası 

FOTO GALERİ

 

 s10 1

s10 2

s10 3

s10 4

s10 7

s10 5