Mobile menu

Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda Yedinci Tur

  

Betül Cemre Yıldız ve Buse Vatansever Emin Adımlarla

2007 Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda birçok sporcumuz iddialı; fakat 5,5 puana ulaşan isimler WIM Betül Cemre Yıldız ve Buse Vatansever, sırasıyla 18 Yaş Kızlar ve 8 Yaş Kızlar Grubu'nda yollarına devam ediyorlar. Betül, dün zor durumda kalite geri de düştü ; fakat mücadeleci yönünü gösterdi ve karşı oyun bulmayı başararak oyunu kazandı. Betül, bugün grupta kendisi gibi bu tura kadar iyi oynayan bir başka isim WIM Mary Ann Gomes ile karşılaşacak. Diğer gruplarda yedinci turda yaşananlara ve fotoğraflara haberinde devamından ulaşabilirsiniz.

Turnuva Sayfası   Fotoğraf Galerisi (Frederic Friedel'in de fotoğrafları da yer almaktadır) 

       Basın Odası(Televizyon Kanalları ve Ajanslar için yüksek çözünürlüklü görüntüler)

Video Sayfası

 

Sol: Anastasiya Uvaraova(Rusya, arka taraf) ve Mirakla Mihran(Avusturalya) oyuna konsantre olmaya çalışıyorlar Sağ: Bu gülümseyen kız bizim komşularımızdan, Elisavet Papathanisou,10 Yaş, Yunanistan

18 Yaş Erkeklerde, GM Popov, Prujissers’e kazanırken, Nakhapetiane da Warakowski’ye kazanarak 6 puana ulaştılar. 18 Yaş Kızlarda ise tam puanlı Mary Ann Gomes, WIM Nemcova’ya kaybetti ve liderliği de kaybetti. WFM Steil Antoni ve WFM Hamrakulova da berabere yaparak 5 puana ulaşırken, WIM Mikadze ve WI Betül Cemre Yıldız sırasıyla WFM Rysbaeva ve WIM Chirivi’ye kazandılar. WIM Yıldız, partide, uzun süre kötü durumda olmasına rağmen inatçı savunmasıyla kalite altta kaldığı konumda hem rakibin şahının kötü konumundan, hem fil çiftinden hem de vezir kanadındaki piyon çokluğunun neticesinde meydana gelen b geçerinden faydalanarak güzel bir oyun kazandı. Betül'ün bugünkü rakibi grubun favorilerinde Hint WIM Mary Ann Games; ama o alıştığımız performansıyla oynayan Betül, bu grupta altın madalyaya en yakın birkaç isimden birisi. Bunun göstergesi Avrupa Şampiyonu'nu yenmesi ve gruptaki en iyi birkaç oyunculara da kazanç konumlar elde etti.

 

Sol: WIM Katerina Nemcova, WIM Gomes'i yenerek gruptaki dengeleri değiştirdi ve bu sonucun yaradığı bir isim de WIM Betül Cemre Yıldız. Sağ: Yine 18 Yaş Kızlar'ın bir başka iddialı ismi WFM Yıldız Khamrakulova

16 Yaş Erkeklerde FM Leniart ve FM Chirila 6 puanla liderler. Onları Nabaty, FM Bregadze, FM Piorun, FM Recure Guerra,ve FM Peraira izliyorlar. Yarın FM Leniart ve FM Cihirila’nın mücadelesi  gruptaki dengeleri belirlemek adına önemli olabilir. 16 Yaş Kızlar’da ise WFM Girya ve Beridze berabere kalarak 6 puana ulaşırken, Tsatsalahsvili de WFM Öztürk’e kazandı. Iordanidou ve WFM Ton da berabere kalarak 5,5 puana ulaştılar. Gruptaki oyuncumuz WFM Kübra Öztürk dün kazanç; fakat keskin bir konumda şanssız bir şekilde kaybetti. Kübra, bugün yenilenmiş olarak mücadeleye devam ediyor.

 

Sol: 14 Yaş Kızlar'da zirveyi kolay bırakacağa benzemeyen WFM Nazi Paikidze Gürcistan,  Sağ: Turnvuada dış görünüşe ilişkin önyargılar bazen sizi şaşırtabiliyor. Varun Krishnan, ABD, Hindistan değil!

14 Yaş Grubu’nda IM Sjugirov FM Ter-Sahakyan ile berabere yaparken, Plat, Sethuraman, FM Robson ve Belous da berabere yaparak 5,5 puana ulaştılar. FM Vidit de kazanarak Sjurgirov’a yetişti. 14 Yaş Kızlarda ise Paikidze ve Adamowicz 5,5 puanla lider durumdalar.

 

Sol: Megan Owens, Galler, 12 Yaş Altı Sağ: Ulvi Bajarani Ilya Nyzhnyk'i yenmeyi başardı ve 12 Yaş'ta zirveyi ele geçirdi. 

12 Yaş Grubu’nda FM Bajaran, FM Nyzhnyk’i yenerek büyük bir sürprize imza attı. FM Bajarani ve Naroditsky şu anda grupta öndeler. 12 Yaş Kızlarda ise Efroimovski yedinci oyununu da kazanarak tam puanla liderliğini sürdürdü.

10 Yaş Grubu’nd Wang Prince’e kazanınca liderliğini perçinlenmiş oldu ve yarışmada tam puanı bulunan tek sporcu . Onu Khaomidov’a kazanan Antipov izliyor. Kızlarda ise Styazhkina Khademlsharieh ile berabere kalarak 6,5 puana ulaştı ve birinciliği paylaşıyor.

 

Sol: Cingiz Qasimov , 8 Yaş, Azerbaycan Sağ: Sondre Waage Tofte, Norveç, 16 Yaş

8 Yaş Grubu’nda Ayvazyan, tam puanlı Qasimov’a kazanarak dengeleri değiştirdi. Savenkow da Shtembuliak’a karşı kazanarak zirve yarışına ortak oldu. 8 Yaş Kızlarda ise Nguyen liderliğini sürdürürken onu Gunay Mammadzada, Buse Vatansever, Megna C H, Furtardo, Shivacheva ve Zhou izliyorlar.

  

Sol: 10 Yaş'ta oynayan Jun Wei Xu'nun biraz uykusu gelmiş gibi 

Sağ:  Tacik sporcu Ilhom Mutribai yerel kıyafetlerle

 

Sol: CM Cemil Can Ali Marandi Sağ:

 

 Sol: Lydia Sysoskina, Rusya, 12 Yaş 12 Yaş Kızlar Sağ:  Anna Matlin(ABD, 12 Yaş Kızlar)

 

Bir veli çocuğunu teselli etmeye çalışırken (pek öyle görünmese de )