Mobile menu

Kemer'de Beşinci Gün

Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda Beşinci ve Altıncı Turlar

 

Dün, 2007 Yaş Grupları Dünya Şamoiyonası'nda beşinci ve altıncı turlar oynandı. Dün iki maçını da berabere yapan WIM Betül Cemre Yıldız'ın 4,5 puanı bulunuyor ve bu performansıyla madalyaya oynayacağa benziyor 8 Yaş Kızlar'da Buse Vatansever, 16 Yaş Altı Avrupa şampiyonu Kübra Öztürk ve 10 Yaş Kızlar'da Yeşim Patel 4,5 puanla yarışmayı sürdürüyorlar. Beşinci ve altıncı turdan fotoğraflı notlara haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Organizasyonla ilgili dünya çapında çeşitli haberler yayınlanıyor. Ünlü İnternet sitelerinin haberlerini çoğu olumlu olsa da bazı eleştiriler de var. Bu eleştirilerin içinde başta Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk satrancını, Türkiye Satranç Federasyonu'nun aşağılayan ve küçük düşürmeye yeltenen açıklamalarla ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Milli Takım Sonuçlar

Turnuva Sayfası   Fotoğraf Galerisi 

       Basın Odası(Televizyon Kanalları ve Ajanslar için yüksek çözünürlüklü görüntüler)

Video Sayfası

ChessBase 1.Haber 2.Haber 3. Haber (İngilizce, Frederic Friedel ve Özgür Akman)

Chessvibes FIDE Kongresi Haberi

Chessdom

BEŞİNCİ TUR


Beşinci turda 18 Yaş Grubu Bayanlarda Betül Cemre Yıldız Katerina Nemcova ile berabere kalırken Mary Ann Gomes, Anya Corke'ye karşı kritik bir galibiyet aldı ve tam puanla liderliğini sürdürdü. 18 yaş grubunda ise Ivan Popov, Vitalijs Samolis'i yenerken Tomasz Warakomski de Gürcü IM Giorgi Margelashvili'yi yendi. Üçüncü masada grubun bir başka iddialı ismi Meksikalı Manuel Leon Hoyos da Pogos Nakpatiane ile berabere kaldı. Dördüncü masada kazanan Avetik Grigorian da kazanarak zirve yarışına ortak oldu.

16 Yaş Erkeklerde İspanyol FM Recuero Guerra ve 4 puanla bir başka isim FM Piorun berabere kaldı. Mustafa Yılmaz'ın berabere kaldığı Bregadze, Chirilila ile beraber kalırken Polonyalı FM Leniart kazandı. Bu grupta sabah Mert Yılmazyerli, Davit Lomsadze'ye karşı güzel bir parti kazandı. Mustafa Yılmaz ve Oğulcan Kanmazalp de kazanarak yollarına devam ettiler.

Mert Yılmazyerli bu konumda siyahlarla Ae5 oynadı ve partiyi de birkaç hamle sonra kazandı.

14 Yaş Erkeklerde ise Sjugirov, Kanarek'i yenerek 5 puana ulaştı. Sjurigov'un Femida'yı da rahat kazandığını ve buradaki başlangıcını da düşünerek bir yıldız adayı olduğunu söyleyebiliriz. Gruptaki tek tam puanlı isim o. Burak Fırat da kazanarak 3,5 puana ulaştı. Kızlarda ise Paikide ve Danelia kazandı. 5 puanlı iki ismin altıncı turdaki mücadelesi zirvenin sahibini belirleyecek. Bu grupta Ebru Kaplan kaybederken, Cansu Söylemez kazandı ve 3,5 puana ulaştı. Burcu Şaşmazel de Alman rakibine karşı kazandı ve 4 puana ulaştı.

12 Yaş Kızlarda Efroimski, Galunova'ya kazandı ve beşinci tur sonunda 5 puanı bulunan tek isim konumunda. Ziaziulkina, Vujnovic, Iwanow ve Eid ise 4,5 puanı bulunan isimler. Erkeklede ise Nyzhnik ,Monev'e karşı kazanırken, Narodistky de Srbis'e karşı kazandı. 3,5 puanı bulunan Cankut Emiroğlu ise Sai Krishna'ya kaybetti.

10 Yaş Kızlada Styazhkina, Chiang'a kazanarak 5 puana ulaşan tek sporcu oldu. Bu grupta İranlı Kademalsherieh ve Arapova da berabere kalınca 4,5 puana ulaştılar. Gruptaki en yüksek puanı bulunan sporcumuz Yeşim Patel de Fransız rakibi Bellaiche ile berabere kaldı ve 3 puana ulaştı. Beste Başak Abdimanoğlu de kazanaak 4 puana ulaştı.

8 Yaş Erkeklerde Nguyen ve Savenkov berabere kalırken turnuvaya ilk dört maçını kazanarak başlayan Volkan Sevgi,  Chingiz Qasimov'a kaybetti. 8 Yaş Kızlarda ise Nguyen kazanarak 5 puana ulaşırken Meghna ise kendisi gibi Hint olan Furtado'yu yendi. Nisan Ulusoy, Rus Gorkovskaya ile berabere kalarak 3 puana ulaştı. Buse Vatansever ise Egyed'e kazanarak 3,5 puana ulaştı.

 

Sol: Zahra Azadvari (İran) Sağ: Ming Wei Xu (Çin)

 

Sol:10 Yaş Altı'nda oynayan Moğolistan'dan Gurragchaa Ganbaatar Sağ: 8 Yaş Altı'nda oynayan Can Aykol

 

Sol: Alhassan Ahmed (Avusturya)  Sağ: Türk oyuncumuzu maalesef tanıyamadık. İsmini öğrenince yazacağız.

 

Sol: Simona Liao (ABD) Sağ: Anissa Bellahcene Fransa kafilesinde yer alan 8 yaş altı sporculardan birisi. Yanında ise  C.R.Varsha var.

 

Soldaki oyuncunun isimliğini tanımasak da Avrupalı, Amerikalı, Avusturalyalı veya Güney Afrikalı olduğunu söyleyebiliriz, pek yardımcı olmadı değil mi?  Sağda ise Kamsuren Uuganbayar (Moğolistan, 16 Yaş Kızlar)

 

Sol:  Sağ: Maçtan önce ne oynayacaklarını tartışıyorlar galiba...Volkan Sevgi ve Cingiz Qasimov

 

Sol: Nisan Ulusoy Sağ: Bir başka İzmir'li oyuncu Burak Fırat 14 Yaş Altı Grubu'nda oynuyor.

 

Sol: Meksika'lı uluslararası usta IM Manuel Leon Hoyos 18 Yaş Grubu'nun önemli isimlerinden.

Sağ: GM Ivan Popov da turnuvadaki iki büyükustadan birisi.

 

Sol:FM Alper Efe Ataman Burcu Şaşmazel'in oyununu dikkatle izliyor. Sağ: 18 Yaş Grubu'nda ülkemizi temsil eden Can Ertan objektife poz veriyor.

 

Sol: Pogos Nakhapetiane beşinci turda Leon Hoyos ile berabere kaldı. Sağ: Kübra Öztürk


ALTINCI TUR 

 

Sol: Hakemlerimiz oyuncularla iyi iletişim kuruyormuş gibi görünüyor. Sağ: Benoit Purenne (Fransa) 

 

Sol: Jerome Ebenzeer G.(Hindistan) Sağ: Petruta Alisia-Moldovan (Romanya)

 

Sol: Mohammed Asgarzadeh (İran) Sağ: Surine Louw (Güney Afrika)

Altıncı Turdan Görünüm

Altıncı turda 18 Yaş Kızlarda Marry Ann Gomes, Ignacz'ı yenerek liderliğini sürdürdü ve 6 puana ulaşan tek sporcu oldu. Corke'yi yenen Nemcova 5 puana ulaşırken Betül Cemre Yıldız, Rysbayeva ile berabere kaldı ve 4,5 puana ulaştı. Yedibci turda WIM Gomes, WIM Nemcova ile karşılaşırken 5 puanlı Steil-Antoni ve Hamakulova karşılaşaak. Betül Cemre Yıldız ise Kolombiaylı WFM Chrivi ile oynuyor.

18 Yaş Erkeklerde, birinciliği paylaşan dört kişi birbirleriyle berabere kaldılar. Ayrıca onlara Nakapeitane, Vocaturo da katıldılar. Erkeklerde Can Ertan FM Agafii yenerek 3 puana ulaştı ve bütün oyuncularımız kendilerinden çok daha yüksek ratingli oyunculara karşı başarılı sonuçlar aldılar. Bu grupta 5 puanlı isimler Popov, Prujissers ile, Warakomski, Nkhapetiane ile ve Vocaturo da Grigoryan ile karşılaşacak. 4,5 puanlı Leon Hoyos ve Ivan Saric'in mücadeesi de ilginç geçmeye aday. Gruptaki üç büyükustadan ikisi olan Howell ve Rahkmanov'un da 3,5 puanı bulunduğunu hatırlatalım.3 puanlı bulunan Can Ertan ise Abasov ile karşılaşacak.

16 Yaş Erkeklerde ise FM Leniart, FM Recuro Guerra'ya kazanarak 5,5 puanla liderliği tek başına ele geçirdi. FM Piorun ve Hovhannisyan da 5 puanla ikinciliği paylaşıyorlar. Mert Yılmazyerli bu tur FM Bregadze'ye kaybederken, Mustafa Yılmaz da FM Ruben Pereira'ya kaybetti.

16 Yaş Kızlarda WFM Olga Girya, WFM Repina'yı yenerek gruptaki Rus derbisini kazandı. Tsatsalashvili ve WFM Ton beraber aklınca 5 puana ulaştılar. Girya gibi 5,5 puana ulaşan bir başka isim de Beridze oldu. Grubun favorilerinden Guramishvili , kendisinden yaklaşık 350 rating düşük rakibi ile berabere kaldı 4,5 puanda kaldı. Kübra Öztürk de kendisi gibi ülkesinin milli takımında oynayan Inna Agrestile berabera kaldı ve 4,5 puana ulaştı. Kübra, yedinci turda 5 puanlı Tsatsalashvili ile karşılaşıyor.

14 Yaş Kızlarda WFM Paikidze, Camacho ile berabere kalarak ilk kez puan kaybetti. WFM Danelia ise Adamowicz ile berabere kalırken, 4,5 puanlı bir başka isim olan WFM Nguyen de WFM Arabidze ile berabere kaldı. Bu grupta Emel Kaya, WFM Latreche'ye kazanarak 4 puana ulaştı ve iddialı durumda. Cansu Söylemez de Pavlidiou ile berabere kalarak 4 puana ulaşan bir başka isim.

14 Yaş Erkeklerde ise Sjurgirov, Sethuraman ile berabere kaldı ve 5,5 puana ulaştı. Rakibi Sethuraman, Plat, FM Ter-Sahakyan, FM Robson ve Wang'ın yanı sıra 4 puanı varken kazanan FM Aghasaryan, FM Vidit, Belous, Lagarde ve FM PRasanna da 5 puana ulaştılar. Burak Fırat ise Grandelius'a kaybetti ve 3,5 puanda kaldı. 14 Yaş Kızlarda ise Paikidze ilk kez rakibiyle berabere kaldı ve 5,5 puana ulaştı. Emel Kaya yarın Alman Endress ile karşılaşacak. Cansu Söylemez ise, turnuvanın en yüksek ikinci ratinge sahip oyuncusu Padmini ile karşılaşacak.

12 Yaş Kızlarda Efroimski, Vujnovic'e kazanarak 6 puana ulaştı. WFM Iwanow da Ziazulkina'ya kazandı ve 5,5 puaa ulaştı. Burcu Şaşmazel, Saduakasova'ya yenilerek 4 puanda kaldı. Melisa Birgelir ise Kolombiyalı WFM Salazar ile berabere kaldı ve 3,5 puana ulaştı.

12 Yaş Erkeklerde, süperstar Ilya Nyzhnik Naroditsky ile berabere kaldı ve 5,5 puana ulaştı.FM Bajarani de Dashdorj'u yenerek 5,5 puana ulaştı ve Nzyhnik'e yetişti. Nyzhnik'e yetişen bir başka isim elosu bulunmayan fakat FAM Sai Krishna'yı enen Chao Han oldu.  Cankut Emiroğlui FM Darwin Yang'a yenildi ve 3,5 puanı bulunuyor.

10 Yaş Kızlarda Sytyazhkina, Guo'yu da yenerek 6 puana ulaştı. Kademalsherieh ise 5,5 puanlı tek isim. WFM Monisha  ve Beste Başak Abdimanoğlu'nu yenen Felix Vega da 5 puana ulaştı. Yeşim Patel ise, Gorthy Aishwarya'yı yenerek 4,5 puana geldi ve grupta iddiaı durumda.

10 Yaş Erkeklerde ise Tong Sen Wang, Duda'ya karşı kazanarak 6 puana ulaştı. 8 Yaş Altı Dünya Şampiyonu Bajaj Prince de Mohineesh'i yenerek yeni bir grupta da dünya şampiyonluğuna ulaşmak istediğini gösterdi.  Wang ile Prince arasındaki mücadele birinciliğin sahibini belirleme açısından önemli olabilir.

8 Yaş Kızlar grubunda Nguyen, Lesnic'i yenerek 6 puana ulaştı ve en yakın rakibi Kazak Aldumalik 5 puanda bulunuyor. Buse Vatansever ise Rashvand'ı yenerek 4,5 puana ulaştı. Yedinci turda Nguyen, Azeri Mammadzade ile, Abdulmalik ise Buse Vatansever ile karşılaşacak.

8 Yaş Erkekler grubunda ise Chingiz Qasimov, Nguyen'i yendi ve tam puanla liderliğini sürdürdü. Rus Ayazyan da Yech'i yendi. Avrupa üçüncüsü Volkan Sevgi de Shahi'ye kaybetti.

 

Sol: Maçtan önce oyuncular sohbet ediyorlar. Sağ: Ekaterina Sirotintseva (Rusya)

 

Sol: Beste Mutlu (Türkiye) Sağ: Nabila Azman Hisham Nur (Malezya)

 

Sol: Fridah Mbwaya(Kenya) Frederic Friedel ve Özgür Akman'ın yerlerine göz koymuştu. Şu anda ise rakibini bekliyor.  Sağdaki oyuncunun ismini de öğrenince yazacağız.

 

Volkan Sevgi iki maç kaybetti; ama minik şampiyonumuzn madalya şansı fazlasıyla devam ediyor. Daha da önemlisi hep bu fotoğrafta olduğu gibi gülümseyebilmesi değil mi?