Mobile menu

LGS’de Tam Puanlar Satranççılardan Geldi

snav2019lgsMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran'da yapılan merkezi sınav sonuçları neticesinde çok sayıda satranç sporcusu büyük bir başarı göstererek Türkiye derecesi elde etti.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye’nin farklı illerinden Federasyonumuza ulaşan ilk bilgilere göre; Ankara’dan Baran Kılıç ve İbrahim Halil Yıldırım, Aydın'dan Kerem Tunçbilek, Burdur'dan Mahircan Pepe, Bursa'dan Çağla Engin, Denizli’den Nehir Tokat, Elazığ'dan Hüseyin Tekdemir ve Baran Kaçar, İstanbul’dan Ahmet Doruk Koçer, Oğuz Kağan Aydın ve Tuna Eryılmaz, İzmir'den Ediz Aldoğan, Konya'dan Hikmet Tarık Keskin, Malatya’dan Mert Coşkun, Mersin'den Eylül Şevin Karabulak, Nevşehir’den Gökay Nuray, Niğde’den Büşra Gün, Ordu'dan Mehmet Metehan Kır, Samsun'dan Ata Saydam ve İdil Belkıs İğde ve Yalova’dan Ege Yiğit Köksal tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye birinciliğini paylaştılar.

Ayrıca Afyon'dan Emre Ekici, Ankara'dan Ahmet Cemal Vural, Burdur'dan Nida Yılmazcan ve Enfal Tufan, Bursa’dan Safiye Öykü İnce ve Kayra Yılmaz, Kırıkkale'den Berrak Gündüz, Konya'dan Avni Oflaz, Kerem Bilge Gedik ve Gülsena Kandur, Kütahya’dan Ömer Arda İlbek, Feyza Günalay Ve Zehra Sena Gedikbay ise sadece bir ya da birkaç yanlış yanıt ile tam puana yakın bir derece elde ettiler.

Bu önemli sınavda güzel sonuçlar elde eden tüm sporcularımızı kutlar, satrancın kazanımları ile nice başarılar yakalamalarını dileriz.

(LGS sınavında Türkiye derecesi elde eden sporcularımızın isim, fotoğraf ve iletişim bilgilerini Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine mail atmalarını rica ederiz.)

 

snav2019lgs