Mobile menu

Ekaterina Atalık ve Sıla Çağlar 3,5 Puanda

img 60002019 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda beşinci tur sona erdi. Tura 3,5 puanla liderliği paylaşarak giren IM Ekaterina Atalık, Fransız Guichard karşısında maalesef kendi standardında bir oyun ortaya koyamadı ve kaybetti. Beklenmedik bir netice ancak hala oynanacak birçok oyun var ve oyuncumuzun bu tura kadarki oyununun son derece iyi olduğu göz önüne alınırsa tekrar zirveye yükselmemesi için hiçbir neden yok!

Günün en güzel sonucu ise WFM Sıla Çağlar’dan geldi! Dün Beydullayeva’yı (2316) yenen WFM Çağlar bugün de Estonyalı WIM Mai Narva’yı (2365) yenmeyi başararak puanını 3,5’a yükseltti! Şu ana kadar 2498 ELO performansıyla oynayan ve 93 (!) ELO kazanan WFM Çağlar gerçekten harika bir performans gösteriyor. Bugünkü oyunundan güzel bir enstantane:

Çağlar - Narva

t51

11.Ad2! [Bu konumlarda oldukça tipik bir manevra kuşkusuz ama WFM Çağlar’ın konumsal bilgisinin bir göstergesi olarak önemli! f3 atı şu anda işlevsiz ve çok daha iyi olacağı, zayıf d5 ve f5 karelerine zıplayabileceği e3 karesine transfer ediliyor.] 11...Fe7 12.Ac4 Fc6 13.Ae3 Vd7 14.a4 0–0 15.Af5 [Ve beyaz oldukça üstün bir konum elde etti. WFM Çağlar daha sonra güzel bir atakla oyunu kazanmayı başardı.]

İlginç bir tesadüf olarak Mai Narva’nın kardeşi Triin Narva da bu tur bir başka oyuncumuz Gülenay Aydın ile oynuyordu ve kardeşi gibi o da galip gelemedi ve berabere kaldı. Tabii Gülenay Aydın’ın berabere teklif ettiği son hamlenin aslında kaybediyor oluşunu rakibinin görmemesi bizim adımıza şanslı bir andı. Diğer iyi sonuçlar ise Çisel Anaçoğlu’nun WIM Utiatskaja ve Buse Naz Koçyiğit’in Petra Kejzar ile beraberlikleri oldu. Elbette dört masada oyuncularımızın birbirleriyle eşleştiklerini unutmamak lazım. 

Üst masalardaki oyunlara göz attığımızda ise Kashlinskaya ve Guichard’ı 4,5 puanla lider olarak görüyoruz. Onları 4 puanlı Gaponenko, Khotenashvili, Salimova, Sebag, Danielian, Balajayeva ve Ushenina takip ediyor.

Şampiyonanın altıncı turu 16 Nisan Salı günü 15:00’da başlayacak. Atalık – Zhukova, Girya-Çağlar ve Rapport- Yıldız Kadıoğlu eşleşmeleri bizim adımıza son derece heyecanlı olacak. IM Arduman ve GM Papaioannou’nun konukları Sokolov ve Repkova ile birlikte yaptıkları oldukça öğretici canlı yayını kaçırmayın!

Resmi Site  - Canlı Yayın - Sonuçlar - Foto Galeri

Twitter - Facebook - İnstagram 

Haber: FM Tarık Selbes

 

whatsapp image 2019-04-15 at 15.28.34

img 5935

img 6023

WFM Sıla Çağlar

 

img 5986

img 5999

img 6000