Mobile menu

Avrupa Kadınlar'da Şampiyonluk Yarışı Başladı

img 51832019 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası, 11 Nisan Perşembe günü Türkiye Satranç Federasyonu ev sahipliğinde Antalya’da başladı.

Şampiyonanın açılış konuşmalarını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Avrupa’nın en güçlü kadın satranççılarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Türkiye’nin farklılığın ve barışın simgesi bir ülke olduğunu ifade eden Tulay, “Farklı ülkelerden ve kültürlerden misafirlerimizi ağırlamak, asırlar boyunca pek çok farklılığı kardeşçe içinde yaşatan ve sportif organizasyon düzenleme başarısı ile de adından söz ettiren ülkemiz için büyük bir mutluluktur” dedi. Tulay konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye Satranç Federasyonu olarak organizasyon başarımız ve becerimiz ile gurur duyuyoruz. TSF, birçok uluslararası organizasyonunun ev sahipliğini üstlenen ve tamamını büyük bir başarıyla gerçekleştirmiş bir Federasyondur. Bu başarısını da yıllardır tüm dünyaya göstermiştir.

img 5163Kazandığımız bu tecrübe, Türkiye’de gerçekleşen uluslararası organizasyonların dünya ölçeğinde nitelikler kazanmasını sağlamıştır. Bu şampiyonanın tüm hazırlık sürecini de, siz misafirlerimizin konfor ve motivasyonunu düşünerek, büyük bir özen ve heyecanla gerçekleştirdik.

Bugün burada 32 ülkeden 130 sporcumuzun yarışacağı heyecan dolu ve keyifle geçecek bir maratonun ilk hamlelerini yapacağız. Bu büyük şölende yer alan siz kadın satranççılarımıza başarılar diliyor, dünya sporuna, sporun evrensel ruhuna verdiğiniz katkı için teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki Antalya’da yapılan dostça hamleler, dünyanın her tarafına yayılacaktır.”

img 5171Tulay’ın ardından konuşmalarını yapan ECU (Avrupa Satranç Birliği) Başkanı Zurab Azmaiparashvili ise, uluslararası organizasyonlara Türkiye’nin ev sahibi olmasından her zaman memnuniyet duyduklarını dile getirdi. TSF’nin, organizasyonları büyük bir başarıyla ve en yüksek düzeyde hayata geçirdiğini belirten Azmaiparashvili, FIDE Asbaşkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’a ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından, şampiyonanın açılış hamlesi Tulay ve Azmaiparashvili tarafından yapıldı.

32 ülke’den 130 kadın sporcunun 11 tur boyunca Avrupa Şampiyonu olmak için yarışacağı ve Goryaçkina, Dzagnidze, Stefanova, Cramling, Uşenina ve Jukova gibi ünlü oyuncuların boy gösterdiği şampiyonanın ilk turu sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

img 5109

Şampiyonanın açılış törenine; Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, TSF Yönetim Kurulu Üyesi ve Şampiyona Genel Direktörü Özgür Solakoğlu, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ümit Şifaver, Mustafa İmamoğlu ve  Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan da katıldı.

IM Can Arduman ve Yunan GM Ioannis Papaioannou’nun her tur İngilizce yapacakları canlı yorum ve analizleri takip etmeyi unutmayın! Ayrıca sosyal medya hesaplarından da şampiyona hakkında bilgi, yorum ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

 

Resmi Site  - Canlı Yayın - Foto Galeri

Twitter - Facebook - İnstagram 

 

img 5128

img 5183

img 5203

img 5195

img 5191

GM Aleksandra Goryachkina

 

img 5187

GM Nana Dzagnidze

 

img 5213

IM Ekaterina Atalık

 

img 5123

WGM Betül Cemre Yıldız