Mobile menu

Emre Can Son Tura 7 Puanla 16. Sırada Giriyor!

eicc1956Üsküp’te düzenlenen 2019 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda onuncu turda GM Emre Can Lısuy (Lysyj) ile kısa bir berabere yaptı ve son tura 11-27. sıraları paylaşarak averajla 16. sırada giriyor! Bu da oyuncumuzun son tur Vallejo Pons karşısında siyah taşlarla oynayacağı oyunda yarım puan alması halinde bile büyük ihtimalle ilk 22 içinde yer alarak Dünya Kupası’na katılacağı anlamına geliyor. Vallejo Pons’un mutlaka kazanması gerektiği için ideal bir eşleşme değil kuşkusuz ama bu tura kadarki performansıyla GM Can’ın herhangi bir rakipten çekinmesine gerek yok! Oyuncumuza başarılar diliyoruz!

Diğer yüksek puanlı oyuncularımıza kısaca göz atarsak, dokuzuncu turda maalesef kaybeden GM Yılmaz 6 puanda kalırken GM Solak ve GM Şanal kazanarak ona yetişmeyi başardı. Oyuncularımız averajla sırasıyla 77., 90. ve 99. sıralarda yer alıyor. Bir parantez de IM Serkan Soysal için açmak lazım. 2532 ELO performansıyla son tura giren oyuncumuz 5,5 puanla 122. sırada yer alıyor.

Ana tabloda ise Artemiev beyaz taşlarla bütün oyunlarını kazanma geleneğini bu tur da sürdürdü ve 7 puanlı diğer oyuncuların berabere kalmasıyla son tura 8 puanla tek başına lider giriyor. Genç yıldızın buradan şampiyonluğu vermesi herhalde sürpriz olur. Artemiev’i aralarında son tur oynayacağı Rodshtein da olmak üzere 7,5 puanlı dokuz isim takip ediyor.

29 Mart Cuma günü TSİ 15.00’te (Canlı Yayın 15.15) başlayacak final turunda bütün oyuncularımıza başarılar! Vallejo Pons – Can, Zhigalko (Jigalko) – Yılmaz , Solak- Nasuta ve Yuffa-Şanal partilerini canlı olarak izleyebilirsiniz.

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf resmi siteden alınmıştır)

 

turkey emre can  david llada

Büyükustamız Emre Can'a final turunda başarılar diliyoruz.