Mobile menu

Üsküp'te 9. Tur: Emre Can 6,5 Puanla 8-23. Sıraları Paylaşıyor!

eicc1956Üsküp’te düzenlenen 2019 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda dokuzuncu tur da tamamlandı ve artık yavaş yavaş ilk 22 adayları da şekillenmeye başladı. Bu noktada alınacak bir mağlubiyet ilk 22 yarışının sona ermesi anlamına gelebileceği için üst masalarda kısa beraberliklerin fazlaca görüleceği turlara girdiğimizi söyleyebiliriz dokuzuncu turla birlikte.

Nitekim 6 puanla zirvenin yarım puan gerisinde yer alan oyuncumuz Emre Can ve yaratıcı açılışlarıyla tanınan ünlü rakibi Vladimir Zvyaginsev de riske girmek istemeyerek günü beraberlikle kapatan oyuncular arasındaydı. Bu sonuçla GM Can 6,5 puanla zirvenin yarım puan gerisinde son iki tura giriyor. Bu tur beyaz taşlarla oynayacak GM Can’ın rakibi ise Rus büyükusta İgor Lısuy (Lysyj) olacak.

5,5 puanlı büyükustamız Mustafa Yılmaz da siyah taşlarla Polonyalı Bartel karşısında hiçbir sorun yaşamadan eşit konumda beraberlikte anlaştı ve puanını 6’ya yükseltti. GM Yılmaz bu tur beyaz taşlarla Rus GM Petrov karşısında galibiyet arayacak zira olası bir galibiyette ilk 22 şansı son derece yüksek.

Ana tabloda ise ilk üç masa beraberlikle sonuçlanınca -Piorun’un Artemiev’e karşı oldukça iyi kazanç şanslarından yararlanamadığını belirtmek lazım- zirvedeki beş oyuncuya, Piorun, Artemiev, Esipenko Grandelius ve Rodshtein, iki yeni isim daha eklendi: Oparin ve Anton Guijarro. Onuncu turda bu oyuncuların ilk dört masadaki oyunlarını kaçırmayın!

28 Mart Perşembe günü TSİ 17.00’de (Canlı Yayın 17.15) başlayacak dokuzuncu turda bütün oyuncularımıza başarılar diliyoruz.

Bu turda Can – Lısuy ve Yılmaz-Petrov partilerini canlı olarak izleyebilirsiniz.

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf resmi siteden alınmıştır)