Mobile menu

8. Tur: Emre Can 6 Puanla 10. Sırada!

eicc195Üsküp’te düzenlenen 2019 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’na bugün oynanan sekizinci turla devam edildi.

Tura 5 puanla giren büyükustamız Emre Can, rakibi Vladimir Onişçuk’un g3’lü bir sistemle Sicilya Savunması’na karşılık vermesi üzerine seçtiği Dragon formasyonunda üstünlüğü ele geçirmeyi başardı. Her ne kadar GM Can bir yerde rakibinin eşitlemesine fırsat tanıdıysa da parti baştan sona siyahın inisiyatifinde oynandı ve nihayetinde oyuncumuz Ukraynalı büyükustanın adeta yıldırım oynuyormuşçasına dikkatsiz oyununu cezalandırmasını bildi. Bu sonuçla puanını 6’ya yükselten GM Can zirveye de çok yaklaştı. Oyuncumuz 6,5 puanlı Rodshtein, Piorun, Artemiev, Grandelius ve Esipenko’nun ardından 6-18. sıraları paylaşıyor ve averajla 10. durumda! Emre Can son üç turda da aynı performansı devam ettirirse Dünya Kupası’nda oynama şansı elde edecek! Tebrikler!

4,5 puanlı Mustafa Yılmaz da günün bir başka kazanan ismiydi. Estonyalı Kulaots, seçtiği kirpi formasyonunda tematik d5 sürüşünü uygun zamanda gerçekleştirmeyince kötü kaldı ve GM Yılmaz a4-a5 sürüşü ve ardından e5 ile tipik bir şekilde vezir kanadında geçer piyon elde ederek galibiyete uzandı. Böylece 5,5 puana yükselen GM Yılmaz’ın ilk 22 iddiası son derece kuvvetli bir şekilde devam ediyor.

Diğer oyuncularımıza gelince Dragan Solak turu beraberlikle kapatıp 4,5 puana yükselirken 3,5 puanlı oyuncularımız IM Soysal, FM Kamer, GM Şanal, IM Özen galip gelerek aynı puanda GM Solak’a eşlik ediyorlar.

27 Mart Çarşamba günü TSİ 17.00’de (Canlı Yayın 17.15) başlayacak dokuzuncu turda bütün oyuncularımıza başarılar dileriz.

Bu turda Can – Zvyaginsev ve Bartel-Yılmaz partilerini canlı olarak izleyebilirsiniz.

 

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf resmi siteden alınmıştır)