Mobile menu

Avrupa Bireysel’de Rodshtein ve Piorun 5,5 Puanla Zirvede, GM Can 4,5 Puanda

eicc1972019 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda altıncı tur sona erdi. 4,5 puanlı dört oyuncunun birbiriyle eşleştiği turda beyaz taşlarla oynayan Rodshtein ve Piorun rakipleri Alekseenko ve Berkes’i yenerek 5,5 puana ulaştılar ve yedinci turda birbirleriyle oynayacaklar. Onları aralarında Artemiev, Gelfand, Zvyaginsev, Grandelius gibi büyükustaların olduğu 5 puanlı sekiz oyuncu takip ediyor.

En yüksek puanlı iki oyuncumuzdan biri olan GM Emre Can siyah taşlarla İsviçreli IM Gaehwiler’i yenerek 4,5 puana yükselip zirveye yaklaşırken diğer 3,5 puanlı oyuncumuz GM Yılmaz ise Hırvat GM Martinovic karşısında konumundan herhalde fazla memnun olmaması nedeniyle kısa bir beraberliğe imza attı ve 4 puanla yedinci tura giriyor.

Bu turda GM Can sekizinci masada beyaz taşlarla oldukça kuvvetli bir büyükusta olan Korobov(2686) karşısında mücadele edecek. Mustafa Yılmaz’ın (siyah) rakibi ise Rus GM Grigoriants. 4,5 puanlı iki büyükustamızın ardından en yüksek puanlı oyuncumuz olan 3,5 puanlı Vahap Şanal da en az onlar kadar kuvvetli bir rakip olan Avusturyalı GM Markus Ragger (2696) ile eşleşti. Her üç partiyi de canlı olarak izleyebilirsiniz.

Bugün TSİ 17.00’de (Canlı Yayın 17.15) başlayacak yedinci turda bütün oyuncularımıza başarılar dileriz.

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf resmi siteden alınmıştır)