Mobile menu

GM Yılmaz ve GM Can Üsküp'te 2,5 Puanda

eicc20192019 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda üçüncü tur da geride kaldı.

Sırasıyla IM Zanan ve IM Blohberger’e kazanmayı başaran büyükustalarımız Mustafa Yılmaz ve Emre Can puanlarını 2,5’a yükseltti ve tam puanlı Çeparinov, Çigaev, Bartel, Alekseenko, Piorun, Azarov ve Lucas van Foreest’in ardından sekizinci sırayı Artemiev, Gelfand, Fressinet, Smirin, Melkumyan gibi önemli isimlerle paylaşıyorlar. Günü beraberlikle kapatan Dragan Solak ve Maltsevskaya’ya kazanan Burak Fırat ise 2 puanla dördüncü tura giren oyuncularımız. Onların hemen arkasında üç ismi görüyoruz: Vahap Şanal, Alekseev karşısında açılışta yanlış taş yerleşimi nedeniyle kötü kalıp kaybederek 1,5 puanda kalırken IM Perunovic ile berabere kalan Doruk Karaoğlan ve Eltaj Safarlı (2662) gibi önemli bir büyükusta karşısında yarım puan almayı başaran Serkan Soysal ona aynı puanda eşlik ediyor.

Genel tabloya kısaca göz atarsak Vladislav Artemiev, deyim yerindeyse ecel terleri döktüğü partide Ermeni büyükusta Ter-Sahakyan’a karşı ancak beraberlik elde edebilince ilk puan kaybını yaşamış oldu. Birçok favori ismin tıpkı Artemiev gibi berabere kaldığı üçüncü turun ardından dördüncü turda ELO olarak da oldukça dengeli eşleşmeler göreceğiz dolayısıyla tablonun üst tarafında puan kayıplarının daha da artacağını öngörebiliriz.

Bu turda oyuncularımızın partileri arasından Can- Moiseenko ve Yılmaz-Buhmann eşleşmelerini canlı olarak izlemek mümkün olacak. Her iki rakip de çok kuvvetli, elbette Emre Can’ın işinin 2013 Avrupa Şampiyonu, 2700 barajının üzerine çıkmış Moiseenko karşısında biraz daha zor olduğunu söylemek gerekiyor. Hem GM Yılmaz ve GM Can’a hem de diğer oyuncularımıza dördüncü turda başarılar diliyoruz!

Şampiyonada dördüncü tur bugün TSİ 17.00’de (Canlı Yayın 17.15) başlayacak.

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf resmi siteden alınmıştır)