Mobile menu

Kadınlar'da 4. Gün

70 sporcunun mücedelesine sahne olan 2019 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na bugün oynanan 5. ve 6. tur maçları ile devam edildi. Şampiyonada artık son 3 tura girilirken, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu tam puan ile tak başına lider olarak devam ediyor.

5. turda şampiyonanın sürpriz ismi Selin Nesanır ile karşılaşan WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, rakibine şans tanımadan maçı kazanmasını bildi. 2. masada tam puana sahip WFM Esma Doğa Duran ile karşılaşan WFM Sıla Çağlar kötü konuma düşse de rakibinin yaptığı hataları iyi değerlendirdi ve maçı kazanmayı başardı. 6. turda ise liderlik mücadelesi veren bu 2 sporcunun karşılaşmasında kazanan taraf WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu oldu. Beyaz taşlar ile gayet kontrollü bir oyun tarzı ortaya koyan WGM Yıldız Kadıoğlu, uzun bir mücadelenin ardından kazanmayı başardı. 2. masada oynanan WGM Kübra Öztürk – WCM Defne Sade maçında tüm maç kontrolü elinde bulunduran WGM Öztürk oyunun sonlarında yaptığı hatalar ile genç rakibine mağlup oldu. Bu galibiyet ile 5 puana ulaşan WCM Defne Sade ise 7. turda WGM Yıldız Kadıoğlu ile karşılaşacak.

Şampiyonanın 7. turu yarın saat 15.00’te başlayacak. 

IM Can Arduman ve Erkin Karaokçu'nun canlı yorum ve analizleri ile gerçekleşen şampiyonanın canlı yayınında karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #Kadınlar2019 etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.  

Şampiyona Sayfası

Canlı Yayın >> Chess24 & Facebook & Youtube & Twitch 

WCM Defne Sade