Mobile menu

Dünya Takımlar Şampiyonası Astana’da Başlıyor

main sliderİki senede bir düzenlenen, dünyanın en iyi ülkelerinin birbirine karşı yarıştığı Dünya Takımlar Şampiyonası, açık ve kadınlar olarak iki ayrı kategoride olmak üzere, Kazakistan’ın başkenti Astana’da 5-14 Mart tarihleri arasında oynanacak.

Açık kategoride Çin ve Rusya 2759 ve 2758 ELO ortalamalarıyla ilk iki sırada başlayan ülkeler. Onları 2686 ELO ortalamasıyla İngiltere ve Mamedyarov ile Recebov’dan yoksun olmalarına karşın 2684 ELO ortalamasına sahip Azerbaycan izliyor. Hindistan, Caruana, Nakamura ve So’dan yoksun ABD, genç kadrosuyla İran, Mısır, ev sahibi Kazakistan ve katılım davetini reddeden Polonya’nın yerine dahil edilen İsveç bu kategoride katılan diğer ülkeler. Birçok yıldızın takvim problemleri nedeniyle olsa gerek katılmaması nedeniyle bu seneki şampiyona önceki yıllara kıyasla biraz daha sönük geçeceğe benzese de yine de çok güzel oyunlar oynanacağı şüphesiz.

Kadınlarda ise Hindistan, Çin ve biraz da ABD dışında kadrolar genellikle tam. Rusya (2531), Ukrayna (2496), Çin (2471), Gürcistan (2444) ve Kazakistan (2400) favori takımlar olarak nitelendirilebilir. Ancak Mısır haricinde hiçbir rakip kolay değil: Hindistan, Ermenistan, Macaristan ve ABD de 2300 üstü ELO ortalamalarına sahip ve diğer takımlarla başa baş mücadele edebilecek ve her an sürpriz yapabilecek kuvvetteler.

Astana’da heyecan 5 Mart Salı günü TSİ 12:00’da oynanacak ilk turla başlayacak. Şampiyonanın oyunlarını takip etmeyi kaçırmayın!

Canlı Yayın (Açık) & Canlı Yayın (Kadınlar)

Resmi Site

Haber: FM Tarık Selbes

(Görsel resmi siteden alınmıştır)