Mobile menu

Kadınlar’da Şampiyonluk Yarışı Başladı

img 35522019 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası bugün Antalya’da başladı. 70 kadın sporcunun 9 tur sürecek şampiyonluk yarışı 9 Mart Cumartesi gününe kadar sürecek.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sponsorluğunda hayata geçen Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 3 Mart Pazar günü Antalya, Aska Lara Otel'de başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Şube Müdürü İclal Çakır, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, FIDE Etkinlikler Komitesi Başkanı ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, FIDE Etkinlikler Komitesi Genel Sekreteri Mikhail Kobalia, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, TSF Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan ve çok sayıda davetlinin katıldığı şampiyonanın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. 

Şampiyonanın açılış töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Arzum’un 11 yıldır Türkiye Kadınlar Şampiyonasına destek verdiğini belirterek Arzum ailesine teşekkür etti ve tüm sporculara başarılar diledi.

KKTC ve 31 ilden 70 sporcunun yarışacağı şampiyonada, 12 kez şampiyon olarak bir rekora imza atan WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu ile birlikte birçok usta kadın satranççı hamle yapıyor.

IM Can Arduman ve Erkin Karaokçu'nun canlı yorum ve analizleri ile canlı yayında satranç severler ile birlikte olacağı şampiyonanın ilk turu, sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

Şampiyonanın karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #Kadınlar2019 etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

Şampiyona Sayfası - Canlı Yayın

 

img 3492

img 3525

img 3552

img 3609

img 35622

WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu

img 3559

img 3600

img 3579