Mobile menu

Dünya Yıldırım'da İlk Gün

phc03141 emelianovaDünya Hızlı Satranç Şampiyonası’nın ardından büyük yarış Dünya Yıldırım Şampiyonası ile devam etti. Açık kategoride 21 tur sürecek maratonun ilk 12 turu, Kadınlar kategorisinde ise 17 turun ilk 9 turu dün oynanan karşılaşmalar ile sona erdi.

Hızlı satrançta istediğini elde edemeyen Magnus Carlsen, yıldırımda ilk günü 9,5 puanla liderliği GM Vladislav Artemiev ile paylaşarak kapattı. Kadınlarda ise 7,5 puana sahip GM Kateryna Lagno ve IM Sarasadat Khademalsharieh liderliği paylaşarak ilk günü kapattılar.

yildirim181İlk günün sonunda zirvede bulunan Carlsen adına ilk günün kader maçı 9. turda GM Dimitry Andreikin ile oynanan mücadeleydi. Tüm oyun boyunca çok güzel bir mücadele ortaya koyan GM Andreikin yandaki konumda 73.h5?? oynayarak Carlsen’e adeta yarım puan hediye etti. Sonrasında oynadığı Peter Svidler ve Levon Aronian karşısında çok net galibiyetler alan Carlsen, 12. turda berabere kaldığı Artemiev ile birlikte ilk günü lider olarak kapattı.

Sporcularımızın durumuna baktığımızda ise GM Mustafa Yılmaz, ilk turda kuvvetli rakibi GM Hrant Melkumyan karşısında galibiyet elde ederek başladığı şampiyonanın ilk gününü 6,5 puan ile güzel bir şekilde tamamladı. GM Vahap Şanal ise şampiyonanın ilk gününde GM Boris Savchenko ve GM Evgeniy Najer gibi tecrübeli isimleri mağlup ederek 5,5 puan ile ilk günü noktaladı.

Kadınlar kategorisinde ise günün sürpriz ismi hızlı satrançta da şampiyonayı ikinci sırada tamamlayan İranlı sporcu IM Sarasadat Khademalsharieh oldu. İlk tur aldığı mağlubiyetin ardından tam 7 maç boyunca kazanmayı başaran İranlı sporcu 9. turda GM Kateryna Lagno karşısında kazanç konuma geçse de maç berabere sonuçlandı ve ikili ilk günü 7,5 puan ile liderliği paylaşarak tamamladı. Sporcumuz IM Ekaterina Atalık ise ilk günü istediği gibi kapatamadı ve 9 maçta 4 puan alarak ilk günü tamamladı.

 

Sporcularımızın ilk gün performansları:

tr

katya

2. günü bugün TSİ 14.00’te başlayacak şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

 

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası - Chess-Results - Chess24

wrbc2018Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda yarışan sporcularımız GM Mustafa Yılmaz, IM Ekaterina Atalık ve GM Vahap Şanal