Mobile menu

Hızlı'da Şampiyonlar GM Dubov ve GM Wenjun

hizli finalSon yıllarda kendisinden çok bahsettiren 22 yaşındaki Rus yetenek GM Daniil Dubov, Açık kategoride 15 tur sonunda 11 puan toplayarak yenilgisiz şampiyon olmayı başardı. Hemen arkadasında 10,5 puanla GM Shakriyar Mamedyarov, GM Hikaru Nakamura, GM Artemiev Vladislav ve Dünya Şampiyonu GM Magnus Carlsen yer alıyor.

rusya hizli181

Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen 3. günde GM Dmitry Andreikin ve GM Oparin Grigoriy`e karşı aldığı önemli galibiyetlerle arkadan gelerek zirve yarışına son turlarda ortak olmayı başardı ancak son turda güçlü rakibi GM Hikaru Nakamura karşısında siyahlarla bir avantaj elde edemedi ve berabere kalarak 2.liği eş puanlı paylaştı.

Milli Sporcularımız GM Mustafa Yılmaz ve GM Vahap Şanal son turda birbirleri ile eşleştiler ve bu mücadele beraberlikle sonuçlandı. Her iki büyükustamız da 3 gün süren zorlu mücadelelerin ardından bu kategoriyi 7`şer puan ile tamamladılar.

Kadınlar kategorisinde ise GM Ju Wenjun mükemmel bir performans sergileyerek bu kategoriyi baştan sona kadar domine etmeyi başardı. 9. turda GM Kateryna Lagno`yu ve 10. turda ise GM Aleksandra Goryachkina`yı mağlup ederek 12 tur sonunda 10 puan ile kadınlarda açık ara birinci oldu. 9 puanlı iki takipçisi, IM Khademalsharieh Sarasadat ikinci ve GM Goryachkina Aleksandra üçüncü oldu. Milli sporcumuz IM Ekaterina Atalık son iki turda Vietnamlı WFM Van Anh Doan Thi`yi ve Rus WGM Molchanova Tatjana Molchanova`yı yenerek bu kategoriyi 6 puan ile tamamladı.

rusya hizli182

Bu büyük heyecan önümüzdeki iki gün boyunca Dünya Yıldırım Şampiyonası ile devam ediyor. Yıldırım Şampiyonası Açık katergoride toplam 21 tur ve Kadınlarda ise 17 turda oynanacak. Partiler 3 dakika + hamle başı 2 saniye eklemeli tempoda oynanacak. Dünyanın en iyi oyuncuları iki gün boyunca sadece birbirileri ile değil, zamanla da yarışacaklar.

Partileri takip edebileceğiniz turnuvanın resmi sitesi için tıklayınız.

Haber: Deniz Arman

(Fotoğraf şampiyona resmi web sayfasından alınmıştır)

wrbc2018Dünya Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda yarışan sporcularımız GM Mustafa Yılmaz, IM Ekaterina Atalık ve GM Vahap Şanal