Mobile menu

Ekaterina Atalık, Mariya Muzychuk’a Karşı İlk Oyunu Kazandı!

Milli oyuncumuz IM Ekaterina Atalık, bugün oynanan ikinci turun ilk oyununda 2015 Dünya Şampiyonu Ukraynalı Mariya Muzychuk’u, üstelik siyah taşlarla, yenerek üçüncü tura yükselmek için büyük bir avantaj elde etti!

Caro-Kann’da siyah taşlarla sağlam bir oyun ortaya koyan IM Atalık, Muzychuk’un oyunu açarak g7’ye baskı kurma planını doğru değerlendirdi ve karışıklıkların sonunda siyahın tehlikeli bir h-geçerine sahip olduğu bir fil ve at finali elde etti.  Geçer piyona filini vermek zorunda kalan Muzychuk daha sonra fazla piyonlarıyla beraberlik için uğraşsa da IM Atalık bütün beyaz piyonları sırayla toplamayı başardı ve son piyonuyla da rakibinin atını kazanınca oyun nadir rastlanan bir at ve fil matıyla sonuçlandı! Bu matı kusursuz bir şekilde oynayan tecrübeli oyuncumuzun oyunu genç satranççılara neden teorik finalleri ve matları iyi çalışmaları gerektiğini gösteren güzel bir örnek teşkil ediyor. Aynı matı daha önce 2012 Dünya Kadınlar Şampiyonu Uşenina’nın yapamadığını hatırlatalım!

7 Kasım Çarşamba günü TSİ 13.00’te oynanacak ikinci turun ikinci partisinde IM Atalık’a beyaz taşlarla beraberlik yetecek. GM Muzychuk ise maçı eşitlik bozmaya taşımak için siyah taşlarla kazanmak gibi güç bir işin üstesinden gelmek zorunda. Bu heyecanlı partiyi sakın kaçırmayın! Umarız sonunda gülen taraf Ekaterina Atalık olur ve oyuncumuz Hantı-Mansiysk’teki yolculuğuna devam eder. Ekaterina Atalık’a başarılar diliyoruz!

Resmi Site - Canlı Yayın

(Fotoğraf şampiyona sayfasından alınmıştır)