Mobile menu

Olimpiyat’ta Yedinci Tur: Genelde Güney Afrika’yı Yendik, Kadınlarda İngiltere ile Berabere Kaldık

img 8611bnmBatum’da yedinci tur sona erdi. Bugün genel kategoride Güney Afrika’yı 3-1 yenerken kadınlarda ise bizle hemen hemen denk kuvvette bir takım olan İngiltere ile 2-2 berabere kaldık. Bu skorların ardından genel kategoride millilerimiz puanlarını 10’a yükselterek 15-32. sıraları paylaşıyorlar ve averajla şu an 20. sıradalar. Kadınlarda ise 8 puanla 44-63. sıraları paylaşıyoruz ve averajla 45.’yiz.

Sekizinci turda kadınlarda zayıf Belçika karşısında favori olarak görünüyoruz ancak genel kategoride işimiz o kadar kolay değil. İtalya takımı kâğıt üzerinde bizden biraz daha zayıf gibi duruyor ancak İtalyanlar Vocaturo, Moroni, Brunello gibi iyi büyükustalara sahipler ve çetin bir maç olacağı söylenebilir. Yine de her iki kategoride de galibiyet şansımız yüksek ve son üç tura iyi bir noktada girme fırsatını değerlendirebiliriz.

Genel kategoride günün maçı Azerbaycan – Polonya özellikle ilk iki masada Azerbaycan’ın inisiyatifinde geçse de Duda ve Wojtaszek sırasıyla Mamedyarov ve Radjabov’a geçit vermemeyi başardı ve maç dört beraberlikle 2-2 sona erdi. Bu sonuç en çok bugün Hırvatistan’ı 3-1 yenen ABD’ye yaradı ve ABD böylece 13 puanla liderlere yetişti. Zirveyi paylaşan bu üç takımın ardından bizi yenen iki takımın mücadelesinde bugün Belarus’u 3-1 yenen Ermenistan 12 puanla tek başına dördüncü durumda. Aronian ve arkadaşlarını aralarında Hindistan, Çin, Ukrayna gibi devlerin olduğu 11 puanlı on ülke takip ediyor. Rusya ise bugün bu sefer Sırbistan karşısında yine tökezledi ve 2-2 berabere kalarak madalya şanslarını bir anlamda tamamen çöpe atmış oldu. Rusya -her iki kategoride de- Batum’da hayal kırıklığı yaratan ülkeler sıralamasında birinciliği kaptırmamaya kararlı görünüyor!

Kadınlarda ise Rusya’yı yenerek büyük sükse yapan Ermenistan bugün de ABD’yi 2,5-1,5 yendi ve 13 puanla tek başına birinci sırada. Altıncı turda zirveyi paylaşan üçüncü takım olan ev sahibi Gürcistan -1 ise günün eşleşmesinde Hindistan ile oynadı ve zorlu bir maçın ardından 2-2 berabere kalarak 12 puanla 3-5. sıraları günü galibiyetle kapatan Ukrayna ve Romanya ile paylaşıyor. 11 puanlı yedi takım ise 6-12. sıraları paylaşıyor ve zirvede yaşanacak puan kayıpları sonrasında iddialı hale gelebilirler.

2 Ekim Salı günü TSİ 14.00’te başlayacak sekizinci turda oyuncularımıza İtalya ve Belçika karşısında başarılar diliyoruz!

 

 Resmi Site - Eşlendirme, Sıralama ve Sonuçlar (Genel) - Eşlendirme, Sıralama ve Sonuçlar (Kadınlar) -Canlı Yayın (Genel) Canlı Yayın (Kadınlar)

FOTO GALERİ (Kafilemiz) (Fotoğraflar: Fatma Koç)

 

img 8568

img 8611bnm

img 8561

Milli Takım antrenörlerimiz GM Adrian Mihalcishin ve GM Michal Krasenkow