Mobile menu

Olimpiyat’ta Kötü Gün: Genelde Belarus’a, Kadınlarda Peru’ya Kaybettik

img 8507Batum’da bir günlük aranın ardından Olimpiyat’a altıncı turla devam edildi. Maalesef millilerimiz için pek iyi geçtiğini söyleyemeyeceğimiz altıncı turda genelde Belarus’a 1,5-2,5, kadınlarda ise Peru’ya 1-3 kaybettik ve böylece üst sıralar için olan mücadelemizde her iki kategoride de önemli birer yara almış olduk. Bugünkü mağlubiyetlerle birlikte yedinci tura genelde 23., kadınlarda 44. sırada giriyoruz. Ancak elbette halen beş tur var ve Olimpiyat’ta aslında her şeyin son iki-üç turda belli olduğu göz önüne alınınca önümüzdeki iki turda bir kazaya uğramadan alacağımız galibiyetlerin bizi son üç turda tekrar yarışın içine sokacağını söyleyebiliriz.

Genel tabloya baktığımızda ise genel kategoride Azerbaycan ve Polonya’nın bugün sırasıyla Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna karşısında aldıkları galibiyetlerle halen tam puanla yarışmayı sürdürdüklerini görüyoruz. İki ekibin yedinci turdaki karşılaşması Olimpiyat’ın kaderi açısından son derece büyük bir önem arz edecek. Bosna Hersek’I 3,5-0,5’lık skorla geçen ABD, liderlerin hemen arkasında 11 puanla tek başına üçüncü durumda. Çin, İran’I zor da olsa üçüncü masada Bu Xiangzhi’nin kazancıyla 2,5-1,5 yenerek iddiasını sürdürürken iki dev takımın karşılaşması Rusya-Hindistan maçı 2-2 berabere sonuçlanınca her iki takım da aradığını bulamayarak 9 puanda kalmış oldu ve 14-20. sıraları diğer ülkelerle birlikte paylaşıyorlar.

Kadınlarda ise ABD Milli Takımı bugün nihayet ilk puanını Hindistan’la 2-2 berabere kalarak kaybetti ve bir numaralı seri başı Rusya’yı 3-1 gibi net bir skorla yenmeyi başaran Ermenistan ve Gürcistan-2’yi Lela Javakhishvili’nin galibiyetiyle geçen Gürcistan-1 takımları ile birlikte 11 puanda zirveyi paylaşıyor. Bu takımları 10 puanlı Çin, Hindistan ve Ukrayna’nın da aralarında bulunduğu toplam dokuz ülke takip ediyor.

Yedinci turdaki rakiplerimize göz atarsak, genel kategoride Güney Afrika karşısında mutlak favori olarak çıkacağız ancak kadınlarda eşlendirmemizin biraz talihsiz olduğunu söyleyebiliriz zira bugün kaybettiğimiz Peru’dan daha güçlü olan İngiltere ile oynayacağız. Bizle hemen hemen denk bir kadroya sahip olan İngilizlere karşı olan maçımız Olimpiyat’ın bizim adımıza bu kategorideki en kritik maçı olarak görünüyor. Umarız Caissa oyuncularımızın yanında olur!

Bugün TSİ 14:00’da başlayacak yedinci turda millilerimize başarılar diliyoruz!

 Resmi Site - Eşlendirme, Sıralama ve Sonuçlar (Genel) - Eşlendirme, Sıralama ve Sonuçlar (Kadınlar) -Canlı Yayın (Genel) Canlı Yayın (Kadınlar)

FOTO GALERİ (Kafilemiz) (Fotoğraflar: Fatma Koç)

 

img 8488

img 8484

img 8479

img 8507