Mobile menu

Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda Yedinci Tur

img 6973

Gebze’de hem genel hem de kızlar kategorisinde heyecan tüm hızıyla sürüyor. Yedinci turda Sindarov’a karşı kazanarak liderlik koltuğunda tek başına kalan Parham Maghsoodloo’nun, şampiyonluk yolunda büyük bir özgüvenle ilerlediğini söyleyebiliriz. Kızlarda ise bu tura kadar çok iyi oynayan tam puanlı Khomeriki Dordzhieva karşısında aynı seviyede oynamayı başaramayıp kaybedince, Dordzhieva ve Maltsevskaya ile liderliği paylaşarak sekizinci tura girmek zorunda kaldı.

Genel

Yedinci tur sonu itibariyle en yüksek puanlı oyuncularımız FM Bahadır Özen ve IM Cem Kaan Gökerkan. Bahadır Özen bu tur kuvvetli Rus IM Lomasov ile beyaz taşlarla berabere yaparak 4,5 puan ve 2496 ELO performansıyla şampiyonayı sürdürüyor. FM Özen’in siyah taşlarla oynayacağı sekizinci turdaki rakibi IM Lodici. Şampiyonaya çok iyi başlayamayan IM Gökerkan ise son iki tur kazanarak Bahadır Özen’e puan olarak yetişmiş durumda ve bu tur beyaz taşlarla GM Santos Ruiz karşısında mücadele verecek.

4 puanlı oyuncularımız arasında ise şampiyonaya kötü bir başlangıç yapmasına karşın son üç tur kazanarak geri dönüşünü sürdüren GM Vahap Şanal, yine benzer bir şampiyona öyküsüne sahip FM Deniz Özen ve harika bir şekilde şampiyonaya başlayan FM Işık Can’ı görüyoruz. Her üç oyuncumuzun da sekizinci turdaki rakipleri oldukça zorlu ancak FM Deniz Özen’in rakibi özellikle ilgi çekici. Moğolistan’ı temsilen katılan Erdene-Ochir Nyambileg 1798 ELO’ya sahip olmasına karşın şampiyonayı 2436 ELO performansıyla sürdürüyor! 16 yaşındaki genç satranççıdan -aynı zamanda Asya ülkelerinde ELO’nun bazen ne kadar oyun kuvvetiyle alakasız olduğunu gösteren- oldukça etkileyici bir başarı.

Kızlar

Bu kategoride WFM Ece Özbay 4 puanla en yüksek puana sahip oyuncumuz. Bu tur Norveçli Kyrkjebo’yu yenen Ece sekizinci turda kuvvetli Ermeni WIM Ghukasyan ile oynayacak ve tablonun üst sıralarında kalmak için beyaz taşlarla kazanç arayacak.

3,5 puanlı isimler arasında WFM Sıla Çağlar, Buse Naz Koçyiğit, Ayça Aksoy, Uktenur Çatal ve WCM Işıl Can bulunuyor. Sıla Çağlar beklediği gibi başlayamadığı şampiyonada bir geri dönüş yapmak isterken diğer 3,5 puanlı oyuncularımız ise şimdiye dek kendi reytinglerinin üzerinde performans göstermiş durumdalar. Sekizinci turda kuvvetli rakiplerle eşleşen oyuncularımızın puanlarını 4,5’a çıkarmalarını diliyoruz!

Şampiyonada sekizinci tur 12 Eylül günü 15.00’te başlayacak. Bütün oyuncularımıza başarılar diliyoruz.

 

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası resmi web sayfası

Facebook / Twitter (wjcc2018) / İnstagram  (wjcc2018)

Canlı Yayın - Foto Galeri

Chess 24 Broadcast Open & Chess 24 Broadcast Girls

Şampiyonanın canlı yayını usta isim IM Can Arduman ve FM Tarık Selbes'in analiz ve yorumları ile gerçekleşiyor. Karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF sosyal medya hesaplarından #wjcc2018 etiketini kullanarak yorumcularımıza iletebilirsiniz.  

img 7072