Mobile menu

Mersin Açık'ta İlk Hamleler Yapıldı

f 1Mersin'de bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası, 8 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen turnuvanın açılış töreni TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın konuşmaları ile başladı.

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay yaptığı konuşmada; Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a 3’üncüsü düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi III. Uluslararası Satranç Turnuvası’na verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 8 ülke ve 25 farklı ilden katılımın olmasına dikkat çeken Tulay, A kategorisinin ELO ortalamasının yüksekliği de dile getirdi. Tulay, Türkiye’deki satrancın gelişimi konusunda katılımcılara bilgi verdi ve tüm sporculara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

ff 3Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını ifade ederek, tüm branşları desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Kentte birçok uluslararası organizasyona imza attıklarını belirten Kocamaz, "Bu tür organizasyonları gençlerimizi spora yönlendirmek, sokaklarda yaşanan olumsuz hadiselerden ve onları kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla düzenleniyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, 8 ülkeden, aralarında görme engellilerin de olduğu yaklaşık 300 sporcunun 9 tur boyunca yarışacağı turnuvanın ilk turu başladı.

Turnuvanın açılış törenine Kocamaz ve Tulay’ın yanı sıra, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, MBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tolga Arslan, Tarımsal İşler Daire Başkanı Serdar Göçek, Turnuva Gözlemcisi Kiyasettin Aydın, İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan ve davetli misafirler katıldılar.

Türkiye'nin yanı sıra, Türkmenistan, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Moldova, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suriye ve Gürcistan adına mücadele eden sporcuların yer aldığı organizasyon, A ve B olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek.

Organizasyon sonunda başarılı olan sporculara toplam 51 bin TL para ödülü verilecek.

Turnuva, 15 Eylül'de oynanacak final müsabakalarının ardından sona erecek.

Turnuva Sayfası

ff 1

ff 2

f 1

2018 2

f 15