Mobile menu

Dünya Gençler’de Liderler Maghsoodloo ve Khomeriki

img 67032018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda beşinci tur tamamlandı ve genel kategoride İranlı büyükusta Parham Maghsoodloo ile kadınlarda Gürcü Nino Khomeriki tam puanla kategorilerinde tek başına lider olarak boş güne giriyorlar. Ancak elbette şampiyonada oynanacak altı tur daha var ve henüz hiçbir şey belli değil!

Şimdi isterseniz kısaca oyuncularımızın bugün ne yaptığına bir göz atalım.

Genel

Genelde altıncı tura en yüksek puanla giren oyuncumuz 3,5/5 puanla Kayra Kamer. Bu tur Gürcü IM Giorgi Sibashvili karşısında kayıp konumda terk etmeyen Kayra Sibashivili herhalde oyunu kafasında bitirdiği için bir anlık dalgınlıkla hata yapınca rakibini anında cezalandırdı ve belki tam olarak istediği şekilde olmasa da iyi bir netice elde etmiş oldu. Kayra Kamer’in bu turdaki rakibi Danimarkalı IM Thybo.

Tura 2,5 puanla giren diğer oyuncularımızdan Bahadır Özen ve Tuna Tuncer sırasıyla IM Barseghyan ve FM Haldorsen ile berabere kalarak puanlarını 3’e yükselttiler. Altıncı turda Bahadır Özen Makhnev ile, Tuna Tuncer ise Barseghyan ile oynayacak. 2,5 puanlı bir diğer isim Emirhan Tarlabaşı İsrailli FM Gorshtein’a kaybederek aynı puanda kaldı.

2 puanlı oyuncularımızdan Ömer Faruk Özer ve Volkan Sevgi oyunlarını kazanarak altıncı tura 3 puanla giriyorlar ve sıralamada nispeten yukarılarda yer alan oyuncularımız arasındalar. IM Özer’in bu tur rakibi Rus IM Semyon Lomasov olurken Volkan Sevgi de tanıdık bir isim olan IM Vugar Asadlı ile oynayacak.

Genel tabloda ise Maghsoodloo’nun rakiplerinden üstün hesap yeteneği sayesinde kazanmaya devam ettiğini görüyoruz. Altıncı turda bu tur Sindarov karşısında büyük kazanç fırsatlarını heba eden yurttaşı GM Firouzja ile oynayacak İranlı yıldızı kimin durdurabileceği merak konusu. Firouzja ve Sindarov’un yanı sıra bugün güzel bir oyun kazanan Norveçli Christiansen’i de 4,5 puanda görüyoruz. Pazartesi günü oynanacak Maghsoodloo – Firouzja ve Sindarov – Christiansen eşleşmelerini kaçırmayın!

Kızlar

Bu kategoride sıralamaya göz attığımızda ilk olarak 3 puanda Ece Özbay’ı görüyoruz. WFM Özbay istediği gibi şampiyonaya başlayamadıysa da bugün oldukça sıra dışı bir oyun sonrası Kazak WFM Kamelidenova’yı 28-34. hamleler arası Alekhine’i hatırlatan güzel bir atakla yenerek puan kayıplarını bir anlamda telafi etmiş oldu.

Tura aynı şekilde 2 puanla giren diğer oyuncularımızdan WFM Çağlar Şilili WIM Gomez Barrera ile berabere kalarak 2,5 puana yükselirken Buse Naz Koçyiğit maalesef Sloven Urh’a kaybetti.

1,5 puanlı Işıl Can, Azeri Heydarova’yı yenerek belki de günün en iyi sonucuna imza attı ve Sude Hereklioğlu ile birlikte 2,5 puanda altıncı tura giriyor.

Genel tabloda Khomeriki, Sliwicka’nın İtalyan tercihine karşı İki At Savunması’nda Fe7’li sistemi tercih ettiği oyunda siyah taşlarla agresif oyununun karşılığını aldı ve çok önemli bir galibiyet elde ederek 5 puanla tek başına lider konumda. Onu 4,5 puanda bugün bir numaralı seri başı Tsolakidou’yu izole piyon temalı bir oyunda yenen Maltsevskaya ve 97 hamlelik epik bir mücadele sonrası Çinli WIM Chu’nun üstesinden gelmeyi başaran FM Antova takip ediyor. Şampiyonanın bir diğer favorisi Bibisara Assaubayeva ise 4 puanlı altı kişilik grubun içerisinde şampiyonluk mücadelesini sürdürüyor.

Şampiyonada altıncı tur boş günün ardından 10 Eylül Pazartesi günü saat 15.00’te oynanacak.  

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası resmi web sayfası

Facebook / Twitter (wjcc2018) / İnstagram  (wjcc2018)

Canlı Yayın

Chess 24 Broadcast Open & Chess 24 Broadcast Girls

Şampiyonanın canlı yayını usta isim IM Can Arduman ve FM Tarık Selbes'in analiz ve yorumları ile gerçekleşiyor. Karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF sosyal medya hesaplarından #wjcc2018 etiketini kullanarak yorumcularımıza iletebilirsiniz.  

img 6758

img 6592

img 6631

img 6652

img 6686

img 6697

img 6703

img 6734