Mobile menu

Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda Üçüncü Gün

dsc03647-001Gebze’de bugün çift tur vardı ancak çift tur olmasına rağmen her iki turda da üst masalarda çok güzel ve mücadele dolu oyunlar izledik.

Genel

Bu kategoride dört tur sonunda en iyi skora sahip oyuncularımız 2,5 puanla Işık Can, Tuna Tuncer, Emirhan Tarlabaşı, Kayra Kamer ve Bahadır Özen. İlk iki tur sonrasında tam puana sahip tek oyuncumuz olan Işık Can bugün sabah turunda GM Martirosyan ile berabere kalarak güzel bir sonuca daha imza attıysa da öğleden sonra Hintli GM Puranik’e maalesef mağlup oldu.

Kayra Kamer ile birlikte bugün 2/2 yapan Tuna Tuncer günün en güzel sonuçlarından birini elde ederek dördüncü turda Perulu GM Martinez Alcantara’yı çok iyi bir oyunla yenmeyi başardı. Bugün 1,5 puan elde eden Bahadır Özen öğleden sonra IM Thybo ile; Emirhan Tarlabaşı ise FM Haldorsen ile berabere kaldılar. Emirhan ayrıca üç beraberlik ve bir galibiyetle şampiyonayı şu ana kadar namağlup götürüyor!

Deniz Özen sabah turunda Jorden van Foreest ile berabere kalarak günün yine bizim adımıza iyi sonuçlarından birini elde etmiş oldu.

Genel sıralamaya baktığımızda ise iki İranlı yıldız Maghsoodloo ve Firouzja ile Hintli IM Barathakoti ile Özbek Sindarov’u tam puanda görüyoruz. Özellikle Aralık 2005 doğumlu genç yetenek Javokhir Sindarov için ayrı bir parantez açmak lazım. 2484 ELO’ya sahip Sindarov bugün Tabatabaei ve Aravindh gibi iki çok kuvvetli büyükustayı art arda yenerek ufak çapta bir sansasyona yol açtı! Eğer şampiyonayı kazanarak büyükusta olursa unvanı elde eden gelmiş geçmiş en genç isimlerden -ki bu halde Karjakin’in arkasında ikinci olacak gibi görünüyor- olan Sindarov’un adını daha çok duyacak gibiyiz.

Kızlar

Kızlarda dördüncü tur sonu itibariyle en yüksek puana sahip oyuncularımız 2 puanla Sıla Çağlar, Ece Özbay ve Buse Naz Koçyiğit. Günü 1,5 puanla kapatan Çisel Anaçoğlu, kızlarımız arasında şampiyonanın üçüncü gününde en fazla puanı elde eden oyuncumuz olurken iki beraberlik elde eden Işıl Can da iyi bir gün geçirdi denilebilir.

Günün belki de en iyi tarafı ilk günü puansız kapatan oyuncularımızın bugün puanla tanışmasıydı. Genel olarak şampiyonaya çok iyi başlamadıysak da kızlarımızın bunu telafi etme şansı fazlasıyla mevcut!

Ana tabloda ise zirvede iki isim görüyoruz: Polonyalı Sliwicka ve Gürcistan’dan Khomeriki. Her iki oyuncu da tam puana sahip ve özellikle de günün son turunda çok iyi kazançlara imza attılar. Favorilerden Bibisara Assaubayeva günü kan kaybederek iki beraberlikle noktalamak zorunda kalırken bir numaralı seri başı Tsolakidou ise iki galibiyet elde ederek zirve takibini sürdürüyor. İki numaralı seri başı IM Nomin-Erdene ise bugün beklenmedik şekilde ikinci mağlubiyetini aldı ve en azından şimdilik şampiyonluk yarışından uzakta mücadelesini sürdürüyor.

8 Eylül Cumartesi saat 14.00’te başlayacak beşinci turda oyuncularımıza başarılar diliyoruz. 

 

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası resmi web sayfası

Facebook / Twitter (wjcc2018) / İnstagram  (wjcc2018)

Canlı Yayın

Chess 24 Broadcast Open & Chess 24 Broadcast Girls

Şampiyonanın canlı yayını usta isim IM Can Arduman ve FM Tarık Selbes'in analiz ve yorumları ile gerçekleşiyor. Karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF sosyal medya hesaplarından #wjcc2018 etiketini kullanarak yorumcularımıza iletebilirsiniz.  

img 6244

FM Tarık Selbes & IM Can Arduman

 

 Fotoğraflar: Amruta Mokal / ChessBase İndia

img 6522

dsc03647-001

dsc03670

img 6520

img 6493

img 6377

dsc03626-001

img 6403

img 6484