Mobile menu

İstanbul Açık`ta İlk Hamleler Yapıldı

dscn94652018 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası 2 Eylül Pazar günü gerçekleşen açılış töreni ve ilk tur maçlarıyla başladı. Türkiye Satranç Federasyonu ve Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen turnuvanın açılış töreni Karadeniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, Karadeniz Vakfı ve Karadeniz Vakfı GSK Derneği Başkan Yardımcıları Hamit Tahan ve Eser Cevahir, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cevahiroğlu, Vakıf Genel Sekreteri Hüseyin Güler, Vakıf Genel Müdürü Mehmet Devirgen, TSF Teknik Kurul Üyesi Harun Küçükkılınç, İl Temsilcisi Rıza Öney, Turnuva Genel Koordinatörü IA Gökmen Muş, Turnuva Direktörü Menderes Sargın, Turnuva Başhakemi FA Cüneyt Kamil Yıldırım, Turnuva Gözlemcisi IA Özgür Acar, sporcular, sporcu aileleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlendi.

Turnuvanın açılış töreninde konuşma yapan Yusuf Cevahir, turnuvanın Karadeniz Vakfı Tesislerinde düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu, sporun yeni dostlukların, yeni arkadaşlıkların gelişmesine vesile olacağını, turnuvaya 13 farklı ülkeden katılım gerçekleşerek ülkelerarası sosyal, kültürel ilişkilere de katkı sağlayacağını belirterek sporculara başarılar diledi. 

Turnuvada; Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, Kırgızistan, Ürdün, Peru, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye ile birlikte 13 farklı ülkeden 10`u unvanlı olmak üzere 400`e yakın sporcu yarışıyor. 9 tur sürecek turnuva boyunca A kategorisinden ilk 11 masa, B kategorisinden ise ilk 9 masa maçlarının canlı yayınlarına turnuva sayfasından ulaşabilirsiniz. Maçlar sonrası FM Yasin Emrah Yağız tarafından maç analizleri de turnuva sayfasında yayınlanacaktır.

Turnuva Sayfası

DSCN9371       Turnuva Teknik Toplantısı Başhakem FA Cüneyt Kamil Yıldırım tarafından düzenlendi. 

DSCN9438    Turnuva açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladı.

DSCN9450
DSCN9465       Turnuva sembolik açılış hamlesi Yusuf Cevahir tarafından yapıldı.

DSCN9469

DSCN9516