Mobile menu

Çisel Anaçoğlu Birinci ile Eş Puanla Dördüncü!

odulRiga’da oynanan 2018 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası bugün oynanan dokuzuncu tur karşılaşmalarıyla birlikte sona erdi.

Tura madalya umuduyla giren 12 yaş altı kızlarda Çisel Anaçoğlu son tur her ne kadar çok önce partiyi bitirebilecekken biraz heyecan yaşatsa da nihayetinde kazanmasını bildi ve 7 puana ulaştı. 6,5 puanlı Karmanova ve Tarasenka berabere kalmasalar ilk üçe girecek olan Çisel böylece 1-4. sıraları paylaşarak averajla dördüncülük kupasının sahibi oldu. İlk üç mü yoksa birinciliği paylaşmak mı, ikincisi kesinlikle daha iyi! Tebrikler Çisel!

10 yaş altı genelde Ediz Gürel son iki tur kazanarak şampiyonayı 7 puanla noktalamayı başaran bir başka oyuncumuz oldu. Ediz böylece 4-7. sıraları paylaşarak averajla 7. sırayı elde etti.

Bir önceki tur itibariyle IM normunu garantilemiş ancak son tur kazanması halinde madalya umudu olan oyuncumuz Bahadır Özen ise eşit çıktığı açılıştan sonra piyon kaybetti ve çift at ve ekstra piyonun çift file karşı ilginç mücadelesinde GM Nguyen’e mağlup olarak 5,5 puanla 11. sırayı elde etti. Aynı kategorideki diğer bir oyuncumuz FM Deniz Özen ise son tur kazanarak 6 puana yükseldi ve şampiyonayı 10. sırada noktaladı.

Diğer oyuncularımıza bakarsak öncelikle 135 civarında ELO kazanan Ceren Sural (14 yaş kızlar) ve Hafize Demirtaş’ın (18 yaş kızlar) reyting performansı olarak oldukça iyi bir şampiyona geçirdiklerini söylemeliyiz. Keza Can Durak (10 yaş), İlhami Göktuğ Özen (8 yaş), Murat Eren Aytekin (16 yaş), Hümeyra Kargacı (16 yaş kızlar), Özgü Görcük (10 yaş kızlar) gibi oyuncularımız da 50 veya üstü ELO puanı kazanmayı başardılar. Toplam 29 oyuncudan 10 oyuncumuzun reyting kaybettiği 18’inin ise reyting olarak artıda bitirdiği şampiyona umarız yetenekli çocuklarımıza hem iyi bir tecrübe olmuş hem de bu şampiyonadaki oyunlarından ve hazırlıklarından bir şeyler öğrenmelerine vesile olmuştur.

Genç oyuncularımıza ileride oynayacakları turnuva ve şampiyonalarda başarılar diler ve Riga’da dereceye giren-girmeyen ve sportmence yarışan tüm sporcularımızı tebrik eder, onlara destek olan velilerine ve antrenörlerine teşekkür ederiz. 

5 Eylül’de açılış töreniyle başlayacak Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda görüşmek üzere!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz) (Fotoğraflar: Fatma Koç)

FM Yasin Emrah Yağız analizi için tıklayınız

 

 

img 5898

 FM Bahadır Özen üçüncü IM normunu aldı

img 5911

 ECU İtiraz Kurulu Başkanı Özgür Solakoğlu 10 Yaş Kızlar kategori ödüllerini verirken

img 5960

 Çisel ve Bahadır 

img 5963

Çisel Anaçoğlu

img 4894

Tüm sporcularımızı tebrik ediyoruz

img 5867

TSF Yönetim Kurulu Üyesi ve ECU İtiraz Kurulu Başkanı Özgür Solakoğlu canlı yayına konuk olarak ev sahipliği yapacağımız Dünya Gençler Şampiyonası hakkında önemli bilgiler verdi.