Mobile menu

Riga'da Bahadır Özen'den IM Normu!

haber82018 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda sekizinci tur da tamamlandı ve artık bitime sadece bir tur kaldı. Madalya şansı olan oyuncularımızın bu tur genellikle kaybetmeleri nedeniyle son tura biraz buruk giriyor olsak da final turunu kazanarak şampiyonayı üst sıralarda bitirmek de fazlasıyla önemli.

Kızlarda derece şansı olan isimlerden Nazlı Demir (8 yaş) ve Özgü Görcük (10 yaş) bugün maalesef kaybederek şanslarını yitirirken turun en iyi sonuçlarından biri 12 yaş kızlarda Çisel Anaçoğlu'dan geldi. Yüzyılı aşkın bir süredir satranççı yetiştiren Hollandalı "van Foreest" ailesinin en son çıkardığı yetenek Machteld van Foreest'i yenen Çisel Anaçoğlu puanını 6'ya yükseltti ve zirvenin yarım puan arkasında 3-6. sıraları paylaşıyor. Son tur beyaz taşlarla Rus WCM Veronika Şubenkova'yı yenebilirse Çisel'in madalya şansı çok yüksek görünüyor. Oyuncumuza başarılar!

 

 

img 4967
Çisel Anaçoğlu

 

Genel kategorilere baktığımızda ise, 10 yaş altında Yusuf Çağan Türkmen, maalesef üst üste ikinci mağlubiyetini aldı ve derece şansı kalmadı. Açılışta belirgin bir üstünlük elde eden oyuncumuz sonrasında önce rakibinin eşitlemesine izin verdi, daha sonra da -iyi konumdan eşitliğe dönen oyunlarda çokça yaşandığı gibi- 60. hamlede kötü bir hata ile oyunu kaybetti.

bahadir
FM Bahadır Özen

 

Günün en güzel haberine gelince, 18 yaş altı genelde FM Bahadır Özen Kevlishvili karşısında da namağlup unvanını korumayı başardı ve üstün bir konumda rakibinin beraberlik teklifini kabul ederek IM normunu garantiledi! Bahadır böylece tüm normlarını tamamlamış oldu ve 2400'ü geçer geçmez IM unvanına kavuşacak. 2517 performansla oynayan FM Özen adına gerçekten de harika geçen bir şampiyona! Son tur normu garantilemiş olmanın verdiği rahatlıkla oynayacak FM Özen'in (siyah) GM Nguyen karşısında alacağı bir galibiyetle derece şansı da bulunuyor. Tebrikler!

Kategorilerdeki şampiyonluk yarışına kısaca göz atarsak 8 yaş altı kızlarda Zubkovskaya, 18 yaş altı kızlarda WIM Dimitrova, 12 yaş altı genelde FM Murzin ve 18 yaş altı genelde FM Ioannidis'in en yakın rakiplerinin 1 puan önünde son tura girdiklerini ve böylece zirveyi garantilediklerini görüyoruz. Diğer kategorilerde ise şampiyonu final turu belirleyecek gibi görünüyor.

29 Ağustos Çarşamba günü TSİ 11:00'da oynanacak dokuzuncu ve son turda bütün oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz)