Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası - Yedinci Tur

tu7haber2018 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda yedinci tur bugün oynandı. Toplam 15/29 puan elde ettiğimiz turda kategorilerinde bu tur itibariyle ilk beş içerisinde olan oyuncularımız genellikle yarım veya bir puan kaybederek son iki tur öncesi biraz geriye düşmüş oldular. Yine de son iki turda 2/2 yapabilirlerse halen bazı kategorilerde madalya şansımız yüksek.

8 yaş altı kızlarda Nazlı Demir, Polonyalı Borowik'e kaybetmesine karşın 4-11. sıraları paylaşıyor. Bu tur bir diğer Polonyalı Lajdamik ile oynayacak Nazlı Demir'in 2/2 yapması halinde madalya şansı hiç de az değil. 10 yaş altı kızlarda Özgü Görcük bugünü kazançla kapattı ve o da kategorisinde dördüncülüğü paylaşıyor. Madalya şansı zor görünse de şampiyonayı üst sıralarda bitirmesi çok önemli.

12 yaş altı kızlarda Çisel Anaçoğlu bugün Zvereva karşısında aldığı yarım puanla ikinciliği paylaşan grubun hemen yarım puan arkasında yer alıyor ve son iki turda göstereceği iyi performans onu da yukarılara taşıyabilir. 16 yaş altı kızlarda Buse Naz Koçyiğit bugün maalesef WFM Şpanko'nun çok iyi oyununa aynı şekilde cevap veremeyerek kaybetti ve 4,5 puanda kalarak sekizinci tur öncesi 13-18. sıraları paylaşıyor.

Genel kategorilerde ise belki de en iddialı olduğumuz kategori olan 10 yaş altı genelde Yusuf Çağan Türkmen, birinciliği paylaşarak girdiği turda Fransız Clement Kuhn karşısında 16-18. hamleler arası biraz dikkatsiz oyunu nedeniyle kaybederek -kuşkusuz genç oyuncumuzun iyi dersler çıkarması gereken bir parti- 5,5 puanda kaldı ve 5-8. sıraları paylaşıyor. Bu tura kadar hep üst sıralarda şampiyonayı götürmesi nedeniyle iyi bir averaja sahip olan Yusuf Çağan Türkmen'in son iki turda kazanması halinde madalya şansı yüksek. Oyuncumuz bu turda beyaz taşlarla Belaruslu Bialiauski karşısında galibiyet arayacak.

18 yaş altı genelde şu ana kadar çok iyi performans gösteren FM Bahadır Özen bugün IM Mesaros karşısında öncelikle biraz kötü bir konuma düşse de dirençli oyunu sayesinde partiyi çevirmeyi başararak siyahın geçerinin daha tehlikeli gözüktüğü bir konuma ulaştı ve rakibi de kendisi için daha tehlikeli bir konumdaki beraberlik teklifini geri çevirmeyince parti berabere sonuçlandı. Oyuncumuz bu sonuçla 5 puana yükseldi ve 4-8. sıraları paylaşıyor. FM Bahadır Özen'in (beyaz) yarınki rakibi ise bu sene Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde de oynayan tanıdık bir isim: Robby Kevlishvili.

28 Ağustos Salı günü TSİ 15:00'da oynanacak sekizinci turda bütün oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz)