Mobile menu

Riga’da Son Üç Tura Giriliyor

tur6haber2018 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’na boş günün ardından altıncı tur karşılaşmalarıyla devam edildi. Bu turun bitimiyle birlikte son üç tura girilirken birçok kategoride oyuncularımızın derece şansları devam etmekte.

Altıncı tur sonu itibariyle iddialı olduğumuz kategorileri kızlardan başlayarak gözden geçirelim isterseniz. 8 yaş altı kızlarda Nazlı Demir, 20 numaralı seri başı olarak başlamasına karşın 5/6 puanla Rus Veronika Iudina’nın yarım puan arkasında 2-5. sıraları paylaşıyor. Yedinci turda da iyi bir eşlendirme şansıyla Polonyalı Borowik ile oynayacak oyuncumuz eğer bu karşılaşmadan siyah taşlarla galibiyetle ayrılmayı başarabilirse son iki tura ilk üç içerisinde girecek.

12 yaş altı kızlarda Çisel Anaçoğlu 4,5 puanla 5-11. sıraları paylaşıyor ve yarın WFM Zvereva karşısında beyaz taşlarla kazanmayı başarabilirse o da derece için şans elde edebilir. 16 yaş altı kızlarda çok iyi bir performans gösteren Buse Naz Koçyiğit bugünkü beraberliği sonrası 4,5 puanda ve üçüncülüğü paylaşıyor ki bu kategorinin kâğıt üzerinde açık ara favorisi Olga Badelka’nın da aynı puanda olduğu düşünülürse bunun hiç de fena bir puan olmadığını daha iyi anlayabiliriz. Buse Naz’ın (siyah) yedinci turdaki rakibi Ukraynalı WFM Şpanko.

Genel kategorilerde ise ilk olarak 10 yaş altında Yusuf Çağan Türkmen’i görüyoruz. Bugün Cnejev karşısında kayıp konuma düşmesine karşın istifini bozmayıp karşı oyun yaratarak oyunu çevirmesini bilen oyuncumuz Paşikyan ve Nemsazde ile birlikte 5,5/6 puanda zirvede yer alıyor. Yedinci turda Fransız Kuhn ile oynayacak Yusuf Çağan (siyah), bu oyunu kazanıp şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyecek.

18 yaş altında ise şampiyonayı adeta süpüren tam puanlı Yunan Ioannidis’in 1,5 puan gerisinde 4,5 puanla ikinciliği paylaşan yedi oyuncu arasında averajla ikinci sırada FM Bahadır Özen’i görüyoruz. 2/2’lik güzel başlangıcı sonrası üç beraberlikle 3,5 puanla altıncı tura giren Bahadır Özen Norveçli FM Haug karşısında açılıştan piyon kazandı ve bir ara kontrolü kaybedip rakibine beraberlik şansları tanıdıysa da baştan sona üstün götürdüğü oyunda en sonunda rakibinin hatasını değerlendirmesini bildi ve ilk üç yolunda oldukça önemli bir galibiyete imza attı. FM Özen’in (siyah) yedinci turdaki rakibi ise Avusturyalı IM Mesaros.

27 Ağustos Pazartesi günü TSİ 15:00’da oynanacak yedinci turda bütün oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz)