Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası - Beşinci Tur

5haber2018 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda bugün beşinci tur oynandı. 16,5 / 29 puan elde ettiğimiz turun ardından boş güne girilirken oyuncularımız son dört tur öncesi hem dinlenme hem de hoş mimarisiyle olduğu kadar satranç tarihi açısından da önemli güzel bir Baltık şehri olan Riga'yı biraz olsun gezme fırsatı bulacak.

Son dört tura en yüksek puanla giren oyuncumuz şu ana kadar çok iyi bir performans gösteren 4,5 puanlı Yusuf Çağan Türkmen. 10 yaş altındaki oyuncumuz bu tur 1 numaralı seri başı Rus Artem Pingin'e siyah taşlarla berabere yaptı ve 5 puanlı Ermeni Rudolf Paşikyan'ın ardından 2-5. sıraları paylaşıyor. Altıncı turda Romen Cnejev karşısında beyaz taşlarla galibiyet arayacak Yusuf Çağan Türkmen'e madalya yolunda başarılar!

4 puanlı isimlere baktığımızda ise bugünü kazanarak kapatan 8 yaş altı kızlarda Nazlı Demir, 10 yaş altında Özgü Görcük ve 16 yaş altı kızlarda Buse Naz Koçyiğit'i görüyoruz. Her üç oyuncumuz da şampiyonada oldukça iyi madalya şanslarına sahip. Elbette bu son dört turda gösterecekleri performansa göre 3,5 ve hatta 3 puanlı oyuncularımız için de geçerli. Ancak her hâlükârda şu anki durumları ne olursa olsun oyuncularımız kalan dört turda ellerinden gelenin en iyisini yaparak hem şampiyonayı olabilecek en iyi noktada tamamlamaya çalışmalı hem de bu güzel etkinlikten keyif almalı!

26 Ağustos Pazar günü TSİ 15:00'da oynanacak altıncı turda bütün oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz)