Mobile menu

Riga'da Dördüncü Tur

tur4haberfoto2018 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'na dördüncü tur karşılaşmalarıyla devam edildi. 15,5 / 29 puan elde ettiğimiz tur sonunda tam puanlı tek oyuncumuz olarak 10 yaş altında mücadele eden Yusuf Çağan Türkmen kalırken beş oyuncumuz ise 3 puanda şampiyonayı sürdürmekte.

Kısaca yüksek puanlı oyuncularımıza göz atalım isterseniz. Bu tur Azerbaycan'dan Orujov karşısında Londra Sistemi'nde açılış sonrası çok iyi kalmamasına karşın rakibinin hesap hatasını değerlendirerek kazanan Yusuf Çağan Türkmen tam puanla girdiği beşinci turda 10 yaş altındaki bir numaralı seri başı Rus Artem Pingin ile oynayacak. Oyuncumuz bu önemli karşılaşmadan galibiyetle ayrılırsa madalya ve hatta şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atmış olacak. Yusuf Çağan Türkmen'e başarılar diliyoruz!

Diğer oyuncularımıza gelince,18 yaş altında Bahadır Özen IM Warmerdam ile ters renkli fillerin olduğu piyon eksik bir finalde berabere kalarak iyi performansını sürdürdü ve 3 puanla sıralamanın üstlerinde yer almaya devam ediyor. Yine aynı kategoride oynayan FM Deniz Özen ise ilk üç tur aldığı beraberliklerin ardından bugün kazanarak 2,5 puana yükseldi ve bir anlamda şampiyonaya başlamış oldu.

16 yaş kızlarda Buse Naz Koçyiğit, 10 yaş kızlarda Özgü Görcük ve 8 yaş kızlarda Nazlı Demir bu tur kazanarak puanlarını üçe yükselttiler. Tura tam puanla giren 12 yaş altı kızlardaki oyuncumuz Çisel Anaçoğlu, bu kategorinin favorilerinden iki numaralı seri başı Macar Zsoka Gaal karşısında -rakibinin iyi oyunun hakkını teslim etmek gerekiyor- mağlup olarak beşinci tura üç puanla giren bir başka isim oldu.

24 Ağustos Cuma günü TSİ 15:00'da oynanacak beşinci turda bütün oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz)