Mobile menu

Riga'da İkinci Tur

tur2 haberfoto2018 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'na bugün oynanan ikinci turla devam edildi. Bu tur ilk tura göre daha zorlu rakiplerle eşleşen oyuncularımız toplamda 15/29 puan aldılar. Umarız 22 Ağustos Çarşamba günü oynanacak üçüncü turda bu puanı tekrar ilk tur seviyesine -veya daha yukarısına- çekebiliriz.

Bu tur oynanan oyunlar sonunda kızlarımız arasında 10 yaş altında Ezgi Mutlu ve 12 yaş altında Çisel Anaçoğlu dışında tam puanlı oyuncumuz bulunmazken genel kategoride ise 8 yaş altında İlhami Göktuğ Özen, 10 yaş altında Yusuf Çağan Türkmen ve Ediz Gürel, 14 yaş altında Doruk Karaoğlan ve 18 yaş altında Bahadır Özen üçüncü tura iki puanla kayıpsız giriyorlar.

Oyuncularımızın canlı yayınlanan oyunlarına kısaca göz atarsak 8 yaş altı kategorisinde mücadele eden İlhami Göktuğ Özen'in kendisinden 400 ELO fazla rakibi Lev Zverev karşısındaki galibiyeti özellikle dikkat çekiciydi. Alekhine-Chatard Atak'ta açılışta bir iki hata yapmasına karşın 10. hamleden itibaren oyuncumuz reytinginin çok üzerinde kusursuz bir oyun sergiledi ve rakibini rahatlıkla yenerek kendi yaş grubunda iddialı isimlerden biri olabileceğinin sinyallerini verdi.

Bir diğer güzel galibiyet de 18 yaş altında FM Bahadır Özen'den geldi. Dört numaralı seribaşı FM Artur Gaifullin 28. Fh5?? ile bir mat ağı yaratarak herhalde güzel bir şekilde oyunu kazandığını düşünürken Bahadır Özen'in partiyi sonlandıran 28...Af3+! hamlesi genç Rus üzerinde adeta soğuk duş etkisi yaratmış olmalı. Bu galibiyetle birlikte üçüncü tura tam puanla giren Bahadır Özen'in rakibi İsrailli IM Erenberg ve oyuncumuz beyaz taşlarla kazanarak şampiyonayı zirvede götürmek isteyecek.


22 Ağustos Çarşamba günü TSİ 15:00'da oynanacak üçüncü turda bütün oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz)