Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na İyi Başlangıç

img 4935Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen 2018 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda ilk tur tamamlandı. Oyuncularımızın genellikle başarılı sonuçlar aldığı turda toplam 22/29 puan elde ettik ve hemen her kategoride ikinci tura kayıpsız giren bir veya birden fazla oyuncumuz mevcut; dolayısıyla günü moralli kapattığımız söylenebilir.

Elbette ilk tur olması itibariyle genellikle eşleşmeler nispeten zayıf rakiplerleydi ve çoğu karşılaşmaya favori çıktık ancak kâğıt üstünde dezavantajlı göründüğümüz eşleşmelerden de oyuncularımız puan çıkarmayı başardı. 10 yaş altında Can Durak, 14 yaş altı kızlar kategorisinde Müge Elma, 16 yaş altı kızlarda Hümeyra Kargacı ve 18 yaş altı kızlarda Lara Miçoğulları kendilerinden 300 ila 500 ELO arasında değişen farklarda reyting fazlası olan rakipleri karşısında galibiyet alarak günün bizim adımıza belki de en sevindirici sonuçlarına imza attılar. 14 yaş altında Ceren Sural’ın güçlü rakibi karşısındaki beraberliğini de es geçmemek lazım kuşkusuz. Oyun kuvvetlerine nazaran düşük reytinglere sahip olan genç oyuncularımızın bunun gibi birçok “sürpriz”e imza atacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebiliriz herhalde.

Şampiyonada ikinci tur 21 Ağustos Salı günü TSİ 1500’te başlayacak. Birçok kategoride oyuncularımızın favorilerle eşleştiği göz önüne alınırsa zorlu geçeceği öngörülebilecek bu turda oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

FOTO GALERİ (Kafilemiz)

img 4894