Mobile menu

Şampiyonluk Yarışında Son Hamleler

img 4144Ankara Crown Plaza Otel’de düzenlenen ve son derece zorlu bir yarışa sahne olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde 12 tur tamamlandı. Finale yaklaştıkça nefes kesen partilerin ve sonuçların yaşandığı Satranç Süper Ligi’nde son hamleler yarın yapılacak.

12 turu sonunda ilk üçünde yer alacağı kesinleşen takımların Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği ve Türk Hava Yolları SK olacağı Süper Lig’de; Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Deniz Su Aquamatch Satranç GSK Derneği küçük bir puan farkıyla ilk üçten kopan takımlar oldular.

Son tur öncesi Gökçeada Spor Kulübü 2019 Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde yarışacak takım olurken, 6 puanlı Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü, 7 puanlı Darüşşafaka Spor Kulübü ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün final turunda alacağı sonuçlar, 2019 Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde yarışacak diğer takımı belirleyecek. 

Son tura 19 puanla ilk iki sırada giren Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği yarınki final turunda karşılaşacaklar. Kazanan takımın şampiyon olacağı büyük karşılaşma beraberlikle sonuçlanır ve üçüncü sıradaki 18 puanlı Türk Hava Yolları günü kazançla kapatırsa şampiyonu üçlü averaj belirleyecek.

Süper Lig’in oldukça heyecanlı geçecek ve sürpriz sonuçlara gebe final turu yarın saat 10.00’da başlayacak.

***

Uzman yorumcu IM Can Arduman, büyük yarışın final turunda yine izleyicileri ile birlikte olacak. Karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #supersatranc18 etiketini kullanarak IM Arduman’a iletebilirsiniz. 

 

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Canlı Yayın Kanalları >>>  TSF - Chess24 - Chessbase

FOTO GALERİ