Mobile menu

Süper Lig'de 9. Tur Tamamlandı

img 3736Ankara Crown Plaza Otel’de gerçekleşen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde 9 tur geride kaldı. 13 tur sürecek ve her turunun sürpriz sonuçlara gebe olduğu dev turnuva, ustaların nefes kesen mücadelesine sahne oluyor.

Türkiye’nin en güçlü 13 kulübünün, dünyanın sayılı satranç ustalarını transferleriyle heyecan kattığı ve her turunda centilmence ve kıyasıya bir rekabetin yaşandığı Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Ankara Crown Plaza Otel ev sahipliğinde gerçekleşmeye devam ediyor.

Satranç Süper Ligi’nde, 2 Ağustos Perşembe günü oynanan karşılaşmaların ardından 9 tur geride kaldı.

9. turda Tarsus Zeka Satranç Kulübü karşısında 4½ - 3½ galip olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği, 15 maç puanıyla tekrar zirveye yerleşmeyi başardı. Günün kritik maçlarından Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü mücadelesinde ise mağlup olan Hatay Büyükşehir Belediyesi oldu ve şampiyonaya bir maç geriden devam eden Hataylı ekip ikinci sıraya düştü.  Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü’ne 4½ - 3½’luk bir skorla kazanan Deniz Su Aquamatch Satranç GSK Derneği ise ikinci ile eş puanla üç sırada şampiyonluk yarışına devam ediyor.

Süper Lig'de Türk Hava Yolları Spor Kulübü ve Karaman Belediye Spor Kulübü 12 puan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ise 11 puanla zirve yarışını üst grupta sürdürüyorlar.

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi 10. ve 11. turu yarın saat 10.00 ve 17.00'de oynanacak.

***img 3940

Dünyaca ünlü usta satranççıların boy gösterdiği Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde, uzman yorumcu IM Can Arduman, analizler, ödüllü sorular, sürpriz canlı bağlantılar ve çeşitli konukların katılımıyla dev turnuvanın nabzını tutmaya devam ediyor. 

Dev turnuvayı takip eden satranç severler, karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarını TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #supersatranc18 etiketini kullanarak IM Arduman’a iletebilirler.

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Canlı Yayın Kanalları 

 TSF - Chess24 - Chessbase

FOTO GALERİ