Mobile menu

Satranç Süper Ligi’nde 5. Gün

IMG 3373Ülkemizden ve dünyadan çok sayıda usta satranç sporcusunu Ankara’da buluşturan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde, 29 Temmuz 2018 Pazar günü oynanan çift tur karşılaşmalarının ardından 6 tur geride kaldı.
 
13 tur sürecek ve 5 Ağustos Pazar günü Crown Plaza Otel'de gerçekleşecek görkemli bir ödül töreniyle sona erecek Süper Lig, Türkiye’nin en güçlü takımlarının nefes kesen mücadelesine sahne oluyor.
 
Günün her iki turunda da rakiplerine farklı kazanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği, 6. tur sonunda lider durumda şampiyonluk iddiasını sürdürüyor. Zirveyi ikinci sıradan takip eden Türk Hava Yolları (THY) SK, eş puanlı en yakın takipçisi Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK ile beraberlik, Karaman Belediye SK karşısında ise farklı kazanç elde ederek yarışa devam ediyor. Beş maçta 4 kazanç, 1 beraberlik ile mücadeleye emin adımlarla devam eden 2016 yılı şampiyonu Hatay Büyükşehir Belediyesi ise 7. tura üçüncü sırada giren takım oluyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Deniz Su Aquamatch Satranç GSK, Karaman Belediye SK ve Tarsus Zeka Satranç Kulübü ise şampiyonluk yarışını üst grupta takip etmeye devam ederken, Gökçeada Spor Kulübü 6 tur sonunda henüz puanla tanışamayan takım oluyor.
 

Şampiyonada 7. tur karşılaşmaları bugün saat 15.00'te oynanacak. 

Tüm takımlara başarılar dileriz. 

***img 3536

Dünyaca ünlü usta satranççıların boy gösterdiği Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde, uzman yorumcu IM Can Arduman, analizler, ödüllü sorular, sürpriz canlı bağlantılar ve çeşitli konukların katılımıyla dev turnuvanın nabzını tutmaya devam ediyor. 

Dev turnuvayı takip eden satranç severler, karşılaşmalarına yönelik soru ve yorumlarını TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #supersatranc18 etiketini kullanarak IM Arduman’a iletebilirler.

Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Canlı Yayın Kanalları 

 TSF - Chess24 - Chessbase

FOTO GALERİ