Mobile menu

Geldi!! ANAND da Kemer'de Hamle Yapacak

Avrupa Kulüpler Kupası'nda Dördüncü Tur

 

Alkaloid Zirvede, Bayanlarda ise Monaco ve Tiflis Çekişmesi

Dördüncü turun sonunda erkeklerde Alkaloid takımı 8 puanla liderliği ele geçirdi. Alkaloid'i Ural Sverdlovskaya, Tomsk-400, Linex-Magic Merida ve Ashdod City Club takip ediyorlar. Türk takımları ve üst masalardaki maçların özetleri haberin devamında bulunmaktadır.

 

Chiburdanidze, ünlü şapkasıyla Türkiye Şampiyonu  WIM Zehra Topel karşısındaydı, arkada görülen IM Elina Danielian ise WIM Betül Cemre Yıldız ile oynadı ve maç berabere bitti.

Bayanlarda kritik Tiflis-Monaco maçının 2-2 sonuçlanmasının ardından iki takım da 7 puanla liderliği paylaşıyorlar. MIKA Yerevan, Southern Ural Cheliabinsk, Finec St.Petersburg ve Ladya Kazan takımları da 6 puanla üçüncülüğü paylaşıyor. THY takımı dün efsane şampiyon Maia Chiburdanidze'nin bulunduğu ve geçtiğimiz yıl şampiyon olan MIKA Yerevan takımı ile karşılaştı.

  

MADRAS KAPLANI DA GELDİ

Satrancın efsane isimleri birer birer Türkiye'ye geliyor ve Türkiye'de oynuyor. Türkiye'de ilk kez dünya şampiyonu unvanını Türkiye'de bulunduğu sırada taşıyan bir isim oynuyor. Baden Baden OSC takımının oyuncusu olan Vishwanathan Anand dördüncü tur sırasında turnuva salonunu ziyaret etti.

Dünü dinlenerek geçiren Anand'ın bugün saat 15.00'da başlayacak beşinci turda oynayacağı kesinleşti.

Anand'ın fotoğraflarını ve salonda nasıl karşılandığını görmek için tıklayınız.

 

Anand ve Svidler, uzunca bir süre sohbet ettiler.

Erkeklerde günün önemli maçlarından ilkinde Tomsk-400 ve Ural Sverdlovskaya takımları altı beraberlikle maçlarını tamamladılar. Radjabov karşısında üstün konum elde eden Morozevich bu üstünlüğünü değerlendiremeyince son iki yılın şampiyonu beraberlikle yetinmek zorunda kaldı. Alkaloid takımı ise Ukrayna'nın Keystone takımını yendi ve tek başına liderliği ele geçirdi. Kiril Georgiev ve Trajce Nedev'in galibiyetleri Makedon takımın liderliği ele geçirmesinde önemli rol oynadı.

 

Sol: Nielsen, Anand ve Aruna "Meksika Ruhu" Kemer'de Sağ: Aruna Anand ve bayanlarda en iyi bireysel performansı gösteren Humpy Koneru

Anand'ın bulunduğu Baden Baden Takımı Ivanchuk'un önderliğindeki Bosna Sarajevo takımı ile oynadı. Baden Baden bir kez daha berabere kaldı ve bir puan daha kaybetti. Nisipeanu, zor bir durumda kalmasına rağmen Sokolov'a karşı kazanırken, Carlsen de Alman takımında maç kazanan isimler oldular. Movsesian ve Short ise Bosna'da oynadıkları partileri kazanan isimler oldular.

İki İspanyol takımının buluşmasında Linex Merida, uluslararası ustaları Perez Candelario'nun son masadaki kritik galibiyietiyle GM Hamdouchi'ye kazanmasıyla maçlarını kazandılar ve Kamsky'nin birinci masasında oynadığı Linex takımı şu anda üçüncülüğü paylaşıyor.

Ayrıca maçlar devam ederken önceden gelmeyeceği açıklana Viswanathan Anand, otele geldi ve eşi Aruna Anand ile birlikte maçları izledi. Daha salona giderken, maçlarda sessizlikleri ve yoğun konsantrasyonları ile tanınan büyükustalar bile Anand'ın yanına gelip onu tebrik ettiler.

Takım arkadaşı ve Meksika'daki rakiplerinden Peter Svidler ve bir başka eski Dünya Şampiyonu Rustam Kasımzdhanov ile uzun uzun sohbet eden Anand, Svidler ile birlikte takımlarının devam eden maçlarını izledi. Ayrıca hem takım arkadaşı hem de Meksika'da sekondantlığını yapan Danimarkalı büyükusta Peter Heine Nielsen de Anand çiftiyle uzun ve keyifli bir sohbete dalan isimlerdendi.

Karjakin, Inarkiev ve Anand

Anand'ın Vladimir Akopian, Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda milli takım kadrosunda kaptan olarak bulunacak olan Predrag Nikolic ve Sergey Karjakin ile sohbet ettiği gözlerden kaçmadı. ChessBase haberlerinden artık iyi tanıdığımız eşi Aruna Anand da Hindistan'ın yıldız bayan oyuncusu Humpy Koneru ile çok sıcak bir sohbet içerisine girdi.

 

Bayanlarda ise Monte Carlo ekibi Gürcistan'ın Interplasi Tiflis takımı ile karşılaştı ve Monaco favori göründüğü maçta rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Birinci masada oynayan Humpy Koneru, 4/4 yaparken, üçüncü masada oynayan eski Dünya Şampiyonu Zhu Chen, Gürcü Nana Dzagnidze'ye kaybetti. Cramling, Gvetadze ile berabere kalırken, bayan satrancının bir başka güçlü ismi Monica Socko ise Maia Lomineishvili'ye karşı kayıp durumu kurtardı.

Ladya Kazan takımı ise Rusya'nın güçlü Ural Cheliabinsk takımını yendi. Shaiduliana'nın Kochetkova'ya karşı kazancı sonucu belirlemede kritik rol oynadı. Kazan takımınını da bulunduğu dört takım da bayanlarda üçüncülüğü paylaşıyor.

Erkeklerde dün Doruk Koleji, Hamburg takımı ile karşılaştı ve 4-2 yenildi. Tarsus Zeka takımı Norveç'in Oslo Sckakselkap takımına 5-1 yenildi. Yakup Bayram, GM Johanessen ile berabere kalırken Maksat Piriyev de Magnus Carlsen'in yakın arkadaşı olan IM Jon Ludvig Hammer ile berabere kaldı.

Beşiktaş, ilk turun flaş takımı Priştina'yı 4-2 yendi. Türk Hava Yolları ise Hilsmark Kingfisher takımına 3,5-2,5 yenildi.

Baden Baden Takımı ilk beş masası (Sağdan Sola): Svidler, Carlsen, Bacrot, Nisipeanu, Harikrishna